Meniu
0
Norai

Dviračių laikikliai automobiliui - išsamus gidas ir profesionalų patarimai

Dviračių laikikliai automobiliui - išsamus gidas ir profesionalų patarimai
2024-04-16 Viktorija Kaupienė

Dviratis – puikus atostogų palydovas, leidžiantis į nuotykius tiek gamtoje, tiek mieste. Tačiau be tinkamos įrangos dviračio transportavimas yra sudėtingas – ypač, jei dviratį vežate bagažo erdvėje. Tad čia į pagalbą atkeliauja dviračio laikikliai automobiliui, kuriuos galima lengvai montuoti ant stogo, bagažinės arba kablio. 

Pasirinkimų – daugybė, tačiau kaip išsirinkti tinkamiausią? Šiame išsamiame gide susipažinsite, kuo skiriasi dviračių laikikliai automobiliui, bei sužinosite, į ką reikia atkreipti dėmesį priedą montuojant ant savo automobilio.

Dviračių laikiklių tipai

Tinkamą dviračio laikiklio tipą rinkitės pagal transportuojamų dviračių skaičių, automobilio modelį ir, žinoma, biudžetą. Pagrindiniai dviračių laikiklių tipai yra šie:

  1. Ant stogo. Dviračiai tvirtinami vertikaliai ant transporto priemonės viršaus naudojant skersinius arba pagrindo sistemą. Jie populiarūs dėl savo universalumo ir galimybės gabenti įvairių tipų dviračius, net ir nestandartiniais rėmais. 
  2. Ant bagažinės. Šie laikikliai tvirtinami prie automobilio bagažinės, naudojant dirželius ir kabliukus. 
  3. Ant kablio. Šis tipas populiarus dėl savo stabilumo, lengvo pakrovimo ir iškrovimo bei galimybės vežti kelis dviračius. Tokie laikikliai būna įvairių dizainų, įskaitant platformos tipo stelažus, laikančius dviračius už ratų, arba pakabinamus, kurie laiko dviračius už jų rėmų.

Kviečiame susipažinti su skirtingais laikiklių tipais išsamiau. 


Ant stogo montuojami dviračių laikikliai

Tai vietą taupantis dviračių transportavimo būdas, tinkantis kiekvienam automobiliui – net ir neturinčiam „ragų“. Ant stogo montuojami skersiniai ar pagrindo sistema leidžia vežti įvairių tipų dviračius, o prireikus – pasitarnauja ant stogo tvirtinant bagažinę. Toks transportavimas neapsunkina matomumo vairuotojui bei leidžia lengvai patekti į automobilio bagažo skyrių. Pastebėsite, kad ant stogo montuojami dviračių laikikliai taip pat būna įvairūs: dalis jų pritaikyti montuoti dviratį pritvirtinant jo ratus, o dalis – nuėmus priekinį ratą ir pritvirtinant dviratį per priekinę ašį.

Tačiau yra keli aspektai, kuriuos verta žinoti prieš renkantis ant stogo montuojamą dviračių laikiklį. Dviračių pakrovimas bei nukėlimas reikalauja fizinių jėgų, todėl užkeliant dviračius pravers pasilypėti, kad geriau pasiektumėte tvirtinimo sistemą. Tiesa, tvirtinimas nėra sudėtingas – užkėlus dviratį, rėmą užtenka užrakinti, o ratus sutvirtinti dirželiais. Mūsų patarimas: įdėti paminkštinimą užveržiant laikiklio stovą. Taip išvengsite pažeidimų ir įlenkimų, jei per stipriai suveršite laikiklį.

Rinkdamiesi šį transportavimo būdą turite išlikti budrūs, kad nekliudytumėte lubų stovėjimo aikštelėse ir kitose vietose, kur ribojamas aukštis. Galiausiai, ant stogo montuojami laikikliai gali šiek tiek paveikti transporto priemonės aerodinamiką. Tad keliaudami didesniu greičiu pastebėsite didesnes kuro sąnaudas bei galimai girdėsite švilpimą.

Puiki žinia ta, jog gamintojai, tokie, kaip THULE, siekia sukurti kuo geresnę dviračių transportavimo patirtį. Tarp įmonės produktų atrasite aukščiausios kokybės „WingBar Evo“ aerodinaminius bagažinės skersinius. Jie užtikrina tylų važiavimą bei lengvą ir greitą priedų montavimą, o „WindDiffuser“ technologija mažina triukšmą ir leidžia išvengti aukštesnių kuro sąnaudų.


Dviračių laikikliai ant kablio 

Ant kablio montuojami dviračių laikikliai yra populiarūs dėl patogaus dizaino. Jie yra lengvi, turi įmontuotus užraktus ir leidžia vežti tris ar keturis dviračius. Šis transportavimo būdas tinka ilgoms kelionėms, o novatoriški užraktai saugo nuo ilgapirščių ar incidentų važiuojant nelygiu reljefu.

Be to, šio tipo dviračio laikiklis yra aerodinamiškas ir itin stabilus. Jis nedidina kuro sąnaudų ir neturi beveik jokio kontakto su automobiliu. Tad laikiklį montuojant ant kablio sumažėja rizika pažeisti automobilio kėbulą. Tiesa, šie laikikliai gali šiek tiek apsunkinti manevravimą ar važiavimą atbuliniu. 

Kokybiškas ant kablio tvirtinamas automobilinis dviračių laikiklis, toks kaip „EasyFold XT 2” – nepriekaištingai saugus pasirinkimas. Šis laikiklis neblokuoja priėjimo prie bagažinės dėl išmaniojo kojinio pedalo pakreipimo, todėl puikiai tiks ilgoms ar reguliarioms kelionėms.


Ant bagažinės montuojami dviračių laikikliai

Ant bagažinės montuojami dviračių laikikliai yra pigesni nei alternatyvos ir lengvai tvirinami kabliukais ir dirželiais. Šis laikiklių tipas leidžia vežti iki trijų dviračių, paprastai juos užkelti ir nuimti. 

Automobilio gale montuojami laikikliai nedidina kuro sąnaudų ir pasiteisina keliaujant vietose, ribojančiose transporto priemonės aukštį (pvz.: automobilių parkavimo aikštelėse, tuneliuose ir pan.). 

Jeigu svarstote įsigyti dviračių laikiklį ant bagažinės, rekomenduojame įvertinti ir trūkumus. Laikiklis gali trukdyti prieiti prie bagažinės bei apriboti matomumą per galinį langą. Atkreipkite dėmesį, kad jeigu vienas ar visi jūsų dviračiai bus sunkūs, bus sudėtinga atidaryti ar uždaryti bagažinę dėl padidėjusio svorio. 

Dėl silpnesnės konstrukcijos ant bagažinės montuojami dviračių laikikliai gali būti mažiau saugūs. Tad rinkitės patikimus, aukštos kokybės laikiklius bei dviračius tvirtinkite papildomu dirželiu, kad būtumėte ramūs dėl savo dviračių.

„Thule“ siūlo pakabinamą dviračių laikiklį „ClickOn”, kuris tiks ir universalams, ir hečbekams bei lengvai prisitvirtins prie bagažinės dangčio, naudojant intuityvią užfiksavimo sistemą. Šį laikiklį rekomenduojame kiekvienam, ieškančiam ant bagažinės montuojamo laikiklio.


Dviračių laikiklių montavimas – pagrindiniai aspektai

Ar jau išsirinkote dviračio laikiklį? O gal vis dar tebesirenkate? Kviečiame apžvelgti pagrindinius aspektus, kuriuos privalo žinoti kiekvienas laikiklį montuoti ketinantis velomanas: 

  1. Suderinamumas su transporto priemone. Rinkdamiesi laikiklį įvertinkite savo automobilio modelį ir išmatavimus. Priklausomai nuo laikiklio tipo, prireiks susipažinti su tokiais parametrais kaip: atstumas tarp stogo skersinių, bagažinės aukštis ir plotis.
  2. Dviračio apsaugos priemonės. Svarbu išsirinkti laikiklį, kuris turėtų įmontuotus ir gerai veikiančius rakinimo mechanizmus. Patikimi užraktai dviračius apsaugos nuo vagysčių bei nelaimingų atsitikimų keliuose.
  3. Reguliari priežiūra. Net jeigu išsirinkote aukščiausios kokybės dviračio laikiklį automobiliui, jį sumontavę reguliariai tikrinkite, ar nėra nusidėvėjimo, lūžių bei gedimų. Palaikykite stovo švarą, kad šis kuo ilgiau išlaikytų savo funkcionalumą.
  4. Aerodinamika. Dviračių laikiklis gali paveikti automobilio aerodinamiką ir padidinti kuro sąnaudas, todėl rinkdamiesi įvertinkite, kur dažniausiai transportuojate dviračius ir kaip tai paveiks jūsų išlaidas.
  5. Matomumas. Montuodami laikiklį didžiausią dėmesį skirkite savo ir kitų transporto priemonių saugumui. Įsitikinkite, kad įsigytas įrenginys nesumažins matomumo per veidrodėlius ir galinį langą.

Atsižvelgdami į šiuos dviračių montavimo aspektus, garantuosite sklandžią kelionę be avarijų, rūpesčių ir rizikų apgadinti kitų ar savo automobilį. 


THULE dviračių laikikliai automobiliams

THULE dviračio laikiklis automobiliui dažnas mūsų klientų pasirinkimas. Švedijoje įsikūrusi THULE garsėja dėl savo kokybės bei novatoriško, patogaus dizaino. Šis prekės ženklas turi platų asortimentą, todėl sau tinkamiausią modelį išsirinks ieškantys tiek ant stogo, tiek ant bagažinės ar kablio montuojamų laikiklių. 

Tarp aukštos kokybės THULE produktų atrasite „OutWay 3 Hanging”. Intuityviai ant bagažinės montuojamas laikiklis leidžia transportuoti iki trijų dviračių. Priedas nekliudo atidaryti bagažinę, o jeigu jo nenaudojate, dviračių svirtis galima lengvai sulankstyti ir patogiai vežti automobilyje.

Keliaujantiems su šeima puikiai pasitarnaus ant kablio montuojamas „VeloCompact” modelis. Specialaus adapterio pagalba įrenginys talpina iki keturių dviračių. Tai lengvai pritaisomas, kompaktiškas dviračių laikiklis, tinkantis kasdieniam naudojimui. Ant jo be vargo pakabinsite plento, elektrinius ar kalnų dviračius.

Daugiau laiko patikrintų THULE dviračių laikiklių atraskite „Velonova” internetinėje parduotuvėje.

O jeigu vis dėlto nežinote, koks dviračio laikiklis automobiliui jums tinkamiausias – apsilankykite mūsų dviračių parduotuvėje adresu J. Baltrušaičio g. 1, Vilnius. Padėsime išsirinkti!

Susiję produktai

Greitas pristatymas TOP
Thule ProRide Black/Aluminium dviračio laikiklis
Greitas pristatymas
Thule ProRide Black dviračio laikiklis
Thule UpRide dviračio laikiklis
Greitas pristatymas
Thule VeloCompact 3 13-pin dviračių laikiklis
TOP
Thule Xpress dviračių laikiklis
Greitas pristatymas
Thule Flush Rail Edge kojelės | 4 vnt

Susiję straipsniai

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Šiandien, mobiliaisiais telefonais naudojamasi visur, taip pat ir aktyvaus laisvalaikio metu – bėgiojant, vairuojant automobilį, važiuojant dviračiu, motociklu, keturračiu, užsiimant vandens sportu ir net pilotavimu. Pagrindinis iššūkis, užsiimant tokiomis veiklomis – kaip saugiau naudotis telefonu,..

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Viena iš bet kurio dviratininko baimių – tai, kad dviratį galima prarasti ir nukentėti nuo vagių. Ką daryti, kad minimizuotumėte vagystės riziką, o netekus dviračio – būtų kuo didesni šansai jį atgauti? Tam yra platus spektras įvairiausių priemonių, skirtų tiek vagystės prevencijai, tiek jau pavogto..

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt. ..