Meniu
0
Norai

Tinkamas dviračių laikymas - kuo tai svarbu?

Tinkamas dviračių laikymas - kuo tai svarbu?
2023-10-25 Viktorija Kaupienė

Norint užtikrinti dviračio ilgaamžiškumą ir funkcionalumą, labai svarbu pasirūpinti tinkamomis laikymo sąlygomis žiemos metu. Netinkamai laikant dviratį žiemos mėnesiais gali kilti įvairių problemų, įskaitant rūdžių susidarymą, koroziją ir kitus pažeidimus ar gedimus. Tinkamo laikymo svarba ypač aktuali mūsų regione, kadangi žiemos metu čia neretai vyrauja atšiaurios sąlygos – sniegas, ledas, drėgmė – pagreitinančios dviračio susidėvėjimą. 

Laikant dviratį vidaus patalpose, svarbu užtikrinti, kad jis nebūtų veikiamas didelio šalčio ar drėgmės. Venkite laikyti dviratį šalia karščio šaltinių (radiatorių ar šildytuvų) bei vietose, kur dviratis būtų veikiamas tiesioginių saulės spindulių. Sieniniai dviračių laikikliai, dviračių stovai ar kabliai yra geriausias pasirinkimas, siekiant išlaikyti sandėliuojamo dviračio stabilumą ir užtikrinant apsaugą nuo drėgmės ar graužikų. Įvairių dviračių laikymo srendimų galite rasti čia.

Jei dviratį turite laikyti lauko erdvėse, naudokite neperšlampamą dangtį, kad apsaugotumėte jį nuo lietaus ir sniego. Saugiai užrakinkite dviratį, kad išvengtumėte vagystės. Vis tik geriausia atšiauriu oru vengti dviračio laikymo lauko erdvėse, kadangi taip užtikrinti jo saugumą ir apsaugą – daug sunkiau.

Jei žiemos metu nesivažinėjate dviračiu, rekomenduojame apsvarstyti jo laikymą profesionaliame technikos priežiūros centre. Šis variantas ypač naudingas, jei jums trūksta vietos namuose ir neturite galimybių atidžiai prižiūrėti dviratį žiemos metu. 

Specializuoti dviračių aptarnavimo centrai užtikrina kontroliuojamą sandėliavimo aplinką ir apsaugą nuo atšiaurių oro sąlygų. Jie taip pat gali suteikti visas reikalingas priežiūros paslaugas ir užtikrinti dviračio saugumą. Profesionalų dviračių saugojimą šaltuoju metų laiku (spalio-kovo mėnesiais) siūlo ir VELONOVA.
 

Kartu su saugojimo paslauga galima pasirinkti ir dviračio profilaktiką. Į šią paslaugą įeina:

  • Ratų tiesinimas siekiant optimalaus važiavimo stabilumo ir stabdymo efektyvumo. 

Ratai yra dviračio širdis, todėl tinkamas jų tiesinimas yra būtinas, kad galėtumėte mėgautis ne tik sklandžiu, bet ir saugiu važiavimu. Tinkamai sureguliuoti ratai užtikrins optimalų balansą ir suteiks galimybę patikimai sustoti reikiamu metu.

  • Dviračio plovimas specialiomis priemonėmis, kurios pasiekia sunkiai pasiekiamas vietas. 

Dviračio priežiūra neapsiriboja tik išorinės purvo valymu. Specialios plovimo priemonės gali išvalyti ir sudėtingiausias dalis, užtikrindamos, kad dviratis išliktų švarus, o svarbios detalės būtų apsaugotos nuo korozijos.

  • Pavarų ir stabdžių reguliavimas siekiant sklandaus ir saugaus važiavimo

Dviračio veiksmingumas priklauso nuo tinkamai sureguliuotų pavarų ir stabdžių. Tik tinkamai sureguliuoti šie komponentai užtikrins, kad važiavimas bus visada sklandus ir saugus, nepriklausomai nuo aplinkos sąlygų.

  • Visų mazgų ir varžtų patikra, užkertanti kelią netikėtiems gedimams ir užtikrinanti konstrukcijos tvirtumą

Dviračio patikimumas priklauso nuo smulkmenų. Visų mazgų ir varžtų patikra užtikrina, kad dviratis neprarastų tvirtumo ir jūsų kelionė nebūtų sutrikdyta netikėtais gedimais. Tai yra svarbi priemonė ilgaamžiškumo garantijai.

  • Grandinės tepimas aukštos kokybės tepalais užtikrins tylų ir efektyvų jos veikimą

Grandinė yra vienas iš dviračio svarbiausių elementų, todėl jos tinkama priežiūra yra būtina. Aukštos kokybės tepalai užtikrins, kad grandinė veiktų tyliai ir efektyviai, taip pagerindami jūsų važiavimo patirtį.

Tad atkreipkite dėmesį į šiuos profilaktikos punktus, kad jūsų dviratis visada būtų jums patikimas ir suteiktų malonumą iš kiekvienos kelionės. Rudenį atliktas dviračio servisas leis sutaupyti laiko ir finansų prasidėjus pavasario sezonui.

Dviračių laikymas žiemai: rekomendacijos, kaip pasiruošti

Jei nusprendėte dviratį laikyti namų sąlygomis, pateikiame pagrindines rekomendacijas, kurios užtikrins dviračio saugumą žiemos sezonu:

  1. Prieš sandėliuojant dviratį, svarbu kruopščiai jį išvalyti nuo visų nešvarumų, purvų ir druskos. Po išvalymo įsitikinkite, kad dviratis pilnai išdžiūvo. Patepkite grandinę ir kitas judančias dalis nauju tepalo sluoksniu. Šie žingsniai padės išvengti korozijos ir išlaikys gerą transmisijos būklę.
  2. Pripūskite padangas iki rekomenduojamo slėgio. Taip išvengsite padangų pažeidimo ir plokščių dėmių atsiradimo. 
  3. Jei turite elektrinį dviratį, išimkite akumuliatorių ir laikykite jį atskirai vėsioje ir sausoje vietoje (geriausia, kad akumuliatorius būtų iš dalies įkrautas).
  4. Apsvarstykite apsaugoti dviratį nuo dulkių ir drėgmės naudojant dviračių dangtį arba didelę plastikinę plėvelę. Jei įmanoma, laikykite dviratį aukštai nuo žemės (geriausia vertikalioje padėtyje). Šiam tikslui puikiai tinka sieninis laikiklis, laikymo stovas ar kitos laikymo detalės. Jei dviratį laikote bendroje teritorijoje, įsitikinkite, kad jis patikimai užrakintas.
  5. Net ir sandėliavimo metu, nesinaudodami dviračiu ir tinkamai jį laikydami, nepamirškite periodiškai patikrinti jo būklę. Įsitikinkite, kad padangos yra pripūstos, o dviratis sausas ir jame nėra susikaupusios drėgmės. 

Susiję produktai

Greitas pristatymas TOP
Ventura dviračio laikiklis ant sienos
Greitas pristatymas TOP
Easystand pastatomas dviračio stovas iki 2,5" pločio padangoms
Greitas pristatymas
Voxom FRS1 Sport 26"-29" reguliuojama atraminė kojelė

Susiję straipsniai

Dviračio servisas rudenį - vieni privalumai!

Dviračio servisas rudenį - vieni privalumai!

Vis labiau vėstant orams ir atslenkant žiemos sezonui, svarbu pasirūpinti tinkama dviračio priežiūra. Nesvarbu, ar esate oro sąlygoms nepasiduodantis entuziastingas dviratininkas, ar važinėjate tik šiltuoju metų laiku – tinkamas dviračio servisas ir dviračio saugojimas šiuo laikotarpiu yra labai sva..

Dviračio priežiūra žiemą – ką reikia žinoti?

Dviračio priežiūra žiemą – ką reikia žinoti?

Šiandien, dviratis tampa vis populiaresnis, ir kasmet vis daugiau žmonių ryžtasi neatsisakyti šios veiklos net ir žiemą. Priežastis paprasta – kasmet tobulėja technologijos, atsiranda naujos apsaugos priemonės, kurios leidžia jaustis saugiau net ir važiuojant žiemos keliais – o svarbiausia, žinoma, ..

Ką reikia žinoti apie dviračių priežiūrą?

Ką reikia žinoti apie dviračių priežiūrą?

Dviratis, kaip ir automobilis, reikalauja priežiūros, tuo labiau, kad geras, kokybiškas, specialiai jums ir jūsų poreikiams pritaikytas dviratis yra nemaža investicija. Į ką reikia atkreipti dėmesį, kad dviratis tarnautų kaip galima ilgiau? Iš esmės yra tie patys dalykai, į kuriuos reikia atkreipti ..