Meniu
0
Norai

Renkamės dviratį: išsamus elektrinių dviračių gidas

Renkamės dviratį: išsamus elektrinių dviračių gidas
2024-03-14 Viktorija Kaupienė

Sunku patikėti, bet elektriniai dviračiai gyvuoja jau nuo 1985 m. Tačiau per pastarąjį dešimtmetį elektriniai dviračiai patyrė didžiulę transformaciją – iš didelių, sunkių ir greitai išsikraunančių prietaisų jie tapo dailia ir universalia transporto priemone. Vis dažniau elektrinį dviratį sutinkame MTB trasose, miestų gatvėse ir ant plento. Apžvelkime dažniausias priežastis įsigyti elektrinį dviratį ir kriterijus, padėsiančius tai padaryti.

Elektrinių dviračių tipai

Nors visiems labiausiai įprasta matyti elektrinius miesto dviračius – šiuolaikinis e-dviračių pasirinkimas daug platesnis ir atitinka klasikinių dviračių pasirinkimą. Pavyzdžiui, VELONOVOS asortimente yra:

  • Elektriniai kalnų dviračiai. Galite rasti tiek aliuminio rėmo, tiek karboninius elektrinius MTB dviračius ir rinktis iš „full suspension“ ar „hardtail“ tipų.
  • Elektriniai hibridiniai dviračiai. Ieškantiems universalumo atrinkome ypač lengvus modelius su talpiais akumuliatoriais, leidžiančiais vienu įkrovimu numinti ir 130 km.
  • Elektriniai miesto dviračiai. Patogūs pirkinių krepšiai, vaiko kėdutei pritaikytas dizainas ir rėmas, ant kurio patogiai sėdėsite net su darbo kostiumu – privalumai, kuriuos renkasi daugelis norinčių gyventi tvariau.
  • Elektriniai plento dviračiai. Adrenalino ir kalnų mėgėjai renkasi greičiausius elektrinius plento dviračius, kurie savo išvaizda beveik niekuo nesiskiria nuo įprasto plentinio dviračio.
  • Elektriniai gravel drivačiai. Neprilygstamas pasirinkimas nuotykių ieškotojams – elektrinis gravel dviratis – leidžia įveikti didžiulius atstumus net sudėtingiausiomis sąlygomis, važiuojant grunto, plento ar miško keliais.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis elektrinį dviratį?

Jei jau nusprendėte, kokio tipo dviratis jums reikalingas, laikas pradėti žvalgytis į kitus kriterijus. Dažniausiai su klientais aptariame šiuos:

Kaina

Žvalgydamiesi į elektrinių dviračių kainas pamatysite, jog jos gali skirtis kartais. Pigiausi, tačiau kokybiški, modeliai kainuos 2000–3000 eurų, o inovatyviausių ir greičiausių dviračių kaina gali siekti ir 14 000 eurų. Tiesa – nepamirškite, jei įsigyti el. dviratį ketinate sunaikinę taršų automobilį, galite gauti valstybės paramą.

Galingumas

Elektrinio dviračio galia – bene svarbiausias pasirinkimo kriterijus. Dažnai klientai mūsų klausia, „ar man reikalingas elektrinis dviratis 1000W, ar elektrinis dviratis 2000W galios“ ir mes primename, jog dviratis – ne mopedas, jo tikslas nėra minti už jus, o verčiau padėti jums įveikti kliūtis ir mažiau pavargti. Mūsų asortimente esančių dviračių galia varijuoja nuo 240 W iki 565 W. Mažiausios galios pakanka miesto dviračiams – ji dukart padvigubina jūsų mynimo galią. Lengvą 240 W variklį taip pat rasite hibridiniuose dviračiuose, dalyje MTB, gravel modelių ir ant lengvų plentinių elektrinių dviračių – nes tiek galios įprastai pakanka sportuojant.

Minantys stačiomis įkalnėmis ir gruntu gali rinktis tarpinę 320 W galią. Tokį variklį rasite dalyje gravel dviračių. O pats galingiausias – 565 W – variklis yra įmontuotas MTB dviračiuose, kurie gali įveikti pačias sudėtingiausias trasas ir greitai lėkti bekele.

Akumuliatorius

Kaip ir galia, akumuliatoriaus talpa skiriasi priklausomai nuo dviračio modelio. Ieškantiems lengvo ir universalaus modelio labiau patiks mažesnis akumuliatorius, o norintys su savo elektriniu dviračiu įveikti didelius atstumus – ieškos kuo didesnės talpos. Standartiškai, el. dviračių akumuliatorių talpa prasideda nuo 236 Wh ir kyla iki 710 Wh. Mažiausius 236–320 Wh akumuliatorius sutiksite modeliuose, kur baterija yra beveik nepastebima – plentiniuose, gravel, elegantiškuose miesto ir lengviausiuose MTB dviračiuose.

Didieji 500–710 Wh akumuliatoriai yra įmontuoti miesto dviračiuose ir kai kuriuose hibridiniuose bei MTB modeliuose. Tokie akumuliatoriai leidžia didele galia nuvažiuoti itin daug kilometrų – todėl galite rečiau krauti savo dviratį ir nesijaudinti, kad jis išsikraus.

Priedai

Besirinkdami dviratį pastebėsite, kad skirtinguose modeliuose skiriasi įmontuotas apšvietimas, purvo apsaugos, pirkinių krepšiai, apsauga nuo vagių ir daugybė kitų dviračio elementų. Su elektriniu dviračiu galite įsigyti ir papildomus priedus – pavyzdžiui, paprastai montuojamą papildomą akumuliatorių, kuris prailgins jūsiškio tarnavimo trukmę ir parūpins net 60+ papildomų kilometrų.

Svoris

Su įmontuotu varikliu ir baterija elektriniai dviračiai neišvengiamai sveria daugiau nei klasikiniai. Tačiau inovacijų dėka, svorių skirtumas nuolat mažėja. Pavyzdžiui, standartiniai elektriniai miesto dviračiai sveria 20–25 kg, o itin lengvas elektrinis plentinis dviratis – vos 13 kg. Kitaip tariant – panašiai, kaip ir dažnas aliuminio rėmo dviratis. Jei savo dviratį planuojate nešti laiptais, svoris turėtų būti svarbus kintamasis jūsų pasirinkime.

Gamintojai

Daugelis pirkėjų gamintojus renkasi pagal asmenines simpatijas, tačiau mes visuomet pabrėžiame, kad tinkamai pasirinktas gamintojas – ne tik vardas, bet ir kokybė. Todėl VELONOVA dviračių parduotuvėje rasite 3T, Specialized, BMC ir BH dviračius, kurie yra vertinami visame pasaulyje ir laikomi vienais kokybiškiausių.

  • „Specialized“ elektriniai dviračiai

    Populiariausias VELONOVOS klientų pasirinkimas – Specialized dviračiai, kurie kas sezoną atsinaujina, tampa dar greitesni ir galingesni. Elektriniai JAV gamintojo Specialized modeliai yra visų tipų: „Como“ miesto dviratis, „Creo“ plentinis, „Kenevo“ ir „Levo“ MTB, „Tero“ ir „Vado“ hibridiniai dviračiai. Specialized teigimu, visi šie modeliai buvo kurti prioritetą teikiant greičiui ir stiliui – inkorporuojant pažangią elektroniką ir dizainą, kuris traukia akį.

  • „BMC“ elektriniai dviračiai

    Šveicarų gamintojai BMC gamina ir Tour de France laiminčius dviračius, ir patogius modelius miesto dviratininkams. VELONOVOJE rasite visus populiariausius elektrinius BMC dviračius: hibridinius „Alpenchallenge“ ir „257“, kalnų „Fourstroke“ bei plento žvaigždę – „Roadmachine“. Šiuose modeliuose dera šveicariška kokybė, sportininkų ištobulintos aerodinamiškos formos ir išskirtinis dizainas.

  • „3T“ elektriniai dviračiai

    Visi žino, kad italai – pakvaišę dėl dviračių. 3T puikiai tai iliustruoja. Savo elektrinius gravel dviračius „Racemax Boost“ jie sukūrė nepakeisdami kultinio „Racemax“ modelio formų ir pridėdami prie dviračio vos 3 papildomus kilogramus. Rezultatas – išskirtinis dviratis, kuris vienu įkrovimugali padėti įveikti daugiau nei 100 km atstumą ir 1500 m sukilimą. Ieškantiems universalumo patiks ir „Ultra Boost“ modelis, kurį 3T konfigūravo ir miesto dviratininkams, sukurdami patogesnę sėdėsenos poziciją. Kap ir „Racemax“ modelyje, „Ultra Boost“ variklis ir baterija – beveik nepastebimi.

  • „BH“ elektriniai dviračiai

    Ispanijos gamintojo BH dviračiai dėl savo kokybės yra žinomi visame pasaulyje. VELONOVOJE įsigyti siūlome visų miesto dviratininkų pamėgtą „Core City Wave“ dviratį – stabilų, ergonomišką, patikimą bei įperkamą pasirinkimą su lengvu 250 W galios varikliu. O jei išsirinkote kitą elektrinį šio gamintojo modelį – susisiekite su mumis ir pasirūpinsime, kad jis jus pasiektų.


Vaikiški elektriniai dviračiai

Į kelią – visa šeima. Elektrinių dviračių kūrėjai nepamiršo ir vaikų, o mums mažaisiais dviratininkais pasirūpinti – vienas malonumas. VELONOVOJE rasite smagius ir ištvermingus Specialized „Turbo Levo SL Kids“ elektrinius dviračius, kuriais vienu įkrovimu be perstojo minti galima daugiau nei 5 valandas. Ant šio MTB dviračio jūsų vaikas lengvai įveiks bet kokias kliūtis ir išmoks naviguoti miško trasose, o svarbiausia – puikiai praleis laiką.


Elektrinių dviračių pliusai ir minusai

Kaip ir bet kuris kitas daiktas, elektrinis dviratis turi savo privalumų, trūkumų ir, žinoma, sklandančių mitų. Dažniausiai iš klientų girdime nuogąstavimus dėl galimų elektronikos gedimų ir baterijos veikimo, tačiau daugelis jų – nepagrįsti. Elektra varomi dviračiai rinkoje yra jau daugybę metų, todėl dėl gedimų jaudintis nereikia. Įsigydami patikimo gamintojo dviratį investuojate į kokybę, o kartais ir į tvarią transporto priemonę, kuri gali pakeisti net automobilį.

Vis dėlto, gatvėse sparčiai daugėjant elektrinių dviračių, akivaizdu, kad privalumų daugiau nei trūkumų. Mūsų klientai išskiria šiuos elektrinių dviračių privalumus:

  • Universalumas – tinka vežti vaikus į darželį, apsipirkti, sportuoti, keliauti į darbą. Elektriniu dviračiu gali važiuoti visi – ir vaikai, ir senjorai.
  • Tvarumas – gera keliauti transporto priemone, kuri neteršia.
  • Patogumas – su pažangiomis elektroninėmis sistemomis, nebereikia jaudintis dėl vagysčių ar netikėto išsikrovimo.

Jei norite daugiau pagalbos išsirenkant savo elektrinį dviratį, kviečiame apsilankyti mūsų dviračių parduotuvėje adresu J. Baltrušaičio g. 1, Vilnius.

Susiję produktai

Greitas pristatymas -21%
Specialized Turbo Tero 3.0 elektrinis dviratis | Oak Green Metallic
Greitas pristatymas -22%
Specialized Turbo Vado SL 4.0 Step-Through elektrinis dviratis | Cast Umber
Greitas pristatymas -15%
BMC Fourstroke AMP LT One elektrinis dviratis | Sand - White

Susiję straipsniai

Dabar – geriausias laikas keisti taršų automobilį į naują dviratį

Dabar – geriausias laikas keisti taršų automobilį į naują dviratį

Vis dažniau miestuose sutinkami dviratininkai – ne tik mados reikalas. Prie paskatų sėsti ant dviračio prisideda ir valstybė drauge su Europos Sąjunga įgyvendinanti paramos projektus, skatinančius rinktis mažiau taršų transportą. Lietuviams siūloma sunaikinti savo taršią transporto priemonę – M1 kla..

Renkamės dviratį: išsamus Gravel dviračių gidas

Renkamės dviratį: išsamus Gravel dviračių gidas

Gravel dviračiai yra vieni universaliausių, nes tinka važinėtis įvairia danga. Turėdami šios kategorijos dviratį, jį lengvai pritaikysite įvairiems savo poreikiams – važinėtis žvyrkeliu, bekele, miesto gatvėmis ar miško takeliais. Visgi, jei domitės Gravel dviračiais, tikriausiai, pastebėjote, kad j..