Meniu
0
Norai

Populiariausi dviračių gamintojai – ką reikia žinoti?

Populiariausi dviračių gamintojai – ką reikia žinoti?
2022-10-05 Viktorija Kaupienė

Straipsnis atnaujintas 2024-02-06
 

Dviračių pasaulis tam tikra prasme yra panašus į automobilių. Daugybė gamintojų siūlo kokybiškus, patikimus modelius, tačiau kiekvienas gamintojas turi savo stilių ir savo braižą. Vienų stiprioji pusė – laiko patikrinta kokybė, komfortas ir maksimalus saugumas, kitų – technologijos inovacijos, lengvumas ir greitis, dar kitų – patikimumas, paprastumas ir mažos kainos.

Panašios taisyklės galioja ir dviračių srityje. Kiekvienas gamintojas ir kiekvienas prekės ženklas turi savo istoriją, tapatybę ir aiškiai išreikštas vertybes, ir vartotojas visada perka truputį daugiau, nei vien tik dviratį – perka tam tikrą viziją, tikslą ir charakterį.

Vieni populiariausių dviračių gamintojų, tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje yra Specalized (JAV), BMC (Šveicarija), Trek (JAV), 3T (Italija), Argon18 (Kanada), BH bikes (Ispanija), KUbikes (Vokietija) ir kiti. Kuo jie skiriasi, už ką yra mėgstami, už ką vertinami, ir kokie didžiausi kiekvieno iš jų privalumai?
 


Specialized: inovacijų lyderis dviračių gamyboje

Specialized (JAV) - buvo įkurta 1974 m. Kalifornijoje. Kompanijos steigėjai patys buvo dviračių sporto entuziastai, kurie rėmėsi šia idėja – dviratininkai kuria kitiems dviratininkams. Laikantis šio principo, kompanija netrukus tapo lydere savo srityje.


specialized_VelonovaŠiuo metu rinkoje galima rasti šiuos Specialized gaminamus populiarius dviračių modelius:

Specialized kalnų MTB dviračiai  – Epic, Chisel, Rockhopper, Stumpjumper, Enduro.

Specialized Gravel dviračiai  – Diverge, Crux.

Specialized Plento dviračiai – Tarmac, Aethos, Allez, Roubaix.

Specialized Hibridiniai dviračiai – Sirrus, Crossroads.

Specialized Elektriniai dviračiai  – Turbo Levo, Turbo Vado, Turbo Creo, Turbo Como, Turbo Kenevo, Turbo Tero.

Daugelis mano, kad Specialized dviračių ženklas S-Works yra atskiras gamintojas, tačiau S-Works yra tas pats Specialized, tik su lengvesniu, specialia technologija gaminamu dviračio rėmu ir aukščiausio lygio komponentais.

Specialized žinoma ne tik dėl išskirtinės kokybės, bet ir dėl specializuotų parduotuvių tinklo. Jį sudaro 9 kategorijų parduotuvės, o aukščiausiai kategorijai priskiriamos išskirtinio dizaino Concept arba Elite stores. Čia siūlomos įvairios paslaugos, tokios kaip dviračių testavimas, remontas, ekspertų patarimai, taip pat profesionaliai atliekamas Retül sėdėsenos nustatymo testas.

Vilniuje, tokią parduotuvę rasite Baltrušaičio g. 1, čia atliekamas ir Retül sėdėsenos nustatymas.

Šis testas padės išvengti ir dažnai pasitaikančių dviratininkų traumų. Daugiau apie lėtines dviratininkų traumas skaitykite čia.
 


BMC: greičio ir dizaino sinonimas dviračių pasaulyje

BMC (Šveicarija) - buvo įkurta 1986 m. Pirmaisiais veiklos metais išsikristalizavo kompanijos veiklos kryptis – išskirtinis dėmesys greičiui ir dizainui, o kompanija išsikėlė sau tikslą – tapti dviračių pasaulio Porsche ekvivalentais. Netrukus, BMC tapo išskirtiniu prekės ženklu. Jų dviračiai žinomi kaip greiti, elegantiški ir nesustabdomi. Profesionalūs lenktynininkai, važiuodami BMC dviračiais, yra laimėję tokias lenktynes, kaip Tour de France, Tour de Romanie, Tour de Wallonie, Paris Tour ir kitas.


BMC_Velonova2019 metais, greta Impec tyrimų ir plėtros laboratorijos, buvo įkurta Adicta Lab, kurios tikslas yra diegti darnios plėtros principus dviračių gamybos ir sporto srityje, o dviračių gamybą, kaip ir dviračių sportą, paversti draugiškais aplinkai.

Vieni populiariausių BMC dviračių yra:

BMC plento dviračiai - Teammachine SLR ir Roadmachine
BMC kalnų dviračiai - Twostroke ir Fourstroke

 


3T: Italijos meistriškumo simbolis inovatyviuose dviračiuose

3T (Italija) - Įkurta 1961 m. Italijoje, 3T, pradžioje žinoma kaip "Tecnologia del Tubo Torino", yra dviračių gamybos įmonė, kuri išsiskiria savo inovatyvumu ir kokybe. Ji pradėjo savo veiklą orientuota į aukštos technologijos dviračių dalių gamybą, o vėliau tapo žinoma dėl savo lengvų ir aerodinamiškų Gravel tipo dviračių. Šie dviračiai sujungia lankstumą ir našumą, leisdami vairuotojui patogiai judėti tiek miesto gatvėmis, tiek neasfaltuotais keliais.

3T_VelonovaVienas iš įspūdingiausių 3T pasiekimų yra "3T Made in Italia" dviračių linija. Šie dviračiai yra gaminami rankomis Italijoje, atspindintys įmonės įsipareigojimą aukštai kokybei ir meistriškumui. Rankų darbo procesas užtikrina kiekvieno dviračio unikalumą ir aukščiausią kokybę, o "pagaminta Italijoje" ženklas neabejotinai prideda prestižo.

3T dviračiai yra skirti tiek profesionalams, tiek mėgėjams. Jų išskirtinis dizainas ir stilius neabejotinai traukia dėmesį. Tai nėra tik transporto priemonės, tai yra stiliaus ir asmeninės išraiškos simboliai.

Populiariausi 3T modeliai, tokie kaip "3T Exploro RaceMax" ir "3T Ultra", yra žinomi dėl savo universalaus dizaino ir aukšto našumo savybių. "3T Exploro RaceMax" yra idealus pasirinkimas tiems, kurie ieško dviračio, tinkančio įvairioms sąlygoms, nuo greitų kelių iki neasfaltuotų takų. Tuo tarpu "3T Ultra" yra sukurtas atsižvelgiant į profesionalių dviratininkų poreikius, suteikiant aukščiausią greitį ir efektyvumą.


Open Cycle: minimalizmo ir inovacijų derinys

Open Cycle (Šveicarija) - yra inovatyvi dviračių gamybos įmonė, įkurta dviejų pramonės veteranų – Gerard Vroomen ir Andy Kessler. Jie siekė sukurti dviračius, kurie būtų paprasti, lengvi ir veiksmingi, tinkantys tiek lenktynėms, tiek nuotykiams. Open Cycle specializuojasi Gravel dviračiuose, panaudodami pažangiausias technologijas ir medžiagas, tokias kaip aukščiausios kokybės anglies pluoštas, kad užtikrintų lengvumą, stiprumą ir patikimumą.


OPEN_Velonova

Jų filosofija remiasi minimalizmu ir funkcionalumu, pašalinant viską, kas nereikalinga, ir paliekant tik tai, kas užtikrina geriausią našumą ir komfortą. Tai reiškia, kad Open dviračiai yra puikiai pritaikyti tiek įtemptoms lenktynėms, tiek ilgoms kelionėms nežinomais keliais.

Vienas iš labiausiai žinomų Open modelių yra "UP" (Unbeaten Path), kuris išsiskiria savo universalumu ir galimybe važiuoti įvairiais paviršiais – nuo asfalto iki purvo. Open Cycle nuolat siekia inovacijų ir bendradarbiauja su kitais pramonės lyderiais, kad tobulintų savo produktus ir atitiktų aukščiausius vartotojų lūkesčius.
 


Cannondale: našumas ir komfortas kiekvienam vartotojui

Cannondale (JAV) - yra viena iš pirmaujančių dviračių gamybos įmonių, įkurta 1971 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ši kompanija garsėja savo inovatyviu požiūriu į dviračių dizainą ir gamybą, sukurdama dviračius tiek profesionalams, tiek mėgėjams. 
Cannondale yra žinomi dėl savo pažangių technologijų, tokių kaip revoliuciniai anglies pluošto ir aliuminio rėmai, unikalūs amortizacijos sistemos sprendimai ir aukščiausios kokybės komponentai. Vienas iš Cannondale inovacijų pavyzdžių yra "Lefty" šakė – unikali vieno strypo priekinė šakė, kuri suteikia nepriekaištingą valdymą ir efektyvumą. 

Cannondale_VelonovaJų asortimentas apima kalnų, plento, miesto, hibridinius, Gravel ir vaikiškus dviračius, kiekvienas skirtas atitikti aukščiausius vartotojų lūkesčius dėl našumo, komforto ir stiliaus. Cannondale yra įsipareigoję ne tik gaminti aukščiausios klasės dviračius, bet ir skatinti dviračių kultūrą bei bendruomeniškumą visame pasaulyje.

Trail serija – skirta kalnų dviračių mėgėjams, siūlanti gerą kainos ir kokybės santykį bei puikias važiavimo savybes.
 


Trek: aukščiausios klasės dviračių inžinerija ir dizainas

Trek (JAV) - buvo įkurta 1975 metais. Kompanija lėtai, bet stabiliai augo, o didžiausias persilaužimas įvyko 1985 metais, kai Trek ėmė bendradarbiauti su aviacijos pramone ir pritaikė seriją įvairių technologinių inovacijų.

Trek_Velonova1991 m. Trek gamyboje pradėjo naudoti išskirtinio lengvumo anglies pluoštą, vadinamą OCLV (Optimum Compaction Low Void). Dviračių su aliuminio rėmu gamybai kompanijoje naudojamas išskirtinės kokybės Alfa aliuminis.

Trek vadovaujasi principu, kad dviratis yra vienas paprastas sprendimas daugeliui problemų, todėl jų misija – tobulinti dviračius, didinti jų populiarumą ir prieinamumą, ir tokiu būdu siekti pozityvių pokyčių visuomenėje.

Vieni populiariausių Trek kompanijos dviračių yra kalnų dviračiai Marlinfitneso dviratis Dual Sport ir FX, plento dviratis Madone.
 


Argon 18: išskirtinės detales ir aerodinamika dviračių dizaine

Argon18 (Kanada) - pradėjo veikti 1989 m., o šiandien, Argon18 dviračiai pardavinėjami net 70 pasaulio šalių. Kompanijos veiklos principas yra dėmesys detalėms – tiek technologine, tiek dizaino prasme – ir tai daro šio gamintojo dviračius išskirtiniais.

Argon18 dviračiai yra aerodinamiški ir ergonomiški, lengvai įveikiantys iššūkius ir maksimaliai saugūs, pasižymi moderniu dizainu, skirti tiek mėgėjams, tiek profesionalams.

Populiariausi Argon18 modeliai yra triatlono dviračiai E-119 tri+ ir E-118 Tri+.

Iš plento dviračių, geriausiai žinomi Argon18 Gallium modeliai.
 


Kubikes: vaikų važiavimo džiaugsmas

KUbikes (Vokietija) - buvo įkurta 2014m., kai du broliai, Jonas ir Hannes Kuisle, nerado tinkamų dviračių savo vaikams ir nusprendė patys pradėti juos gaminti. Broliai norėjo, kad dviračiai labiau atitiktų vaikų poreikius, leistų pajusti važiavimo džiaugsmą ir paprasčiausiai būtų lengvesni. Tokius dviračius, tėvams paprasčiau užnešti į sandėliuką arba butą, o vaikams paprasčiau išvystyti greitį.

Šiandien, KUbikes specializuojasi gamindami dviračius vaikams ir paaugliams, o ypatingai lengvi tvirto aliuminio rėmai išliko jų išskirtine charakteristika.
 


BH Bikes: šimtmečio patirtis ir kokybės tradicija

BH Bikes (Ispanija) - yra vienas ilgiausiai veikiančių dviračių gamintojų. BH prasidėjo kaip šeimos verslas dar 1909 m., o BH yra vieno iš šeimos narių, Bestegui Heemanos, inicialai. Iš pradžių šeima vertėsi kitomis veiklomis, o 1923 m., po Pirmojo pasaulinio karo, kada sparčiai augo pigių transporto priemonių poreikis, pradėjo gaminti dviračius.

BH nėra naujokas rinkoje – per daugiau nei šimtą metų, keitėsi žmonių poreikiai ir technologijos, o įmonė keitėsi kartu su jais. Tai yra didžiausias kompanijos išskirtinumas.

BH Bikes gamina patikimus, kokybiškus dviračius, kurie priklauso vidutinei kainų klasei. Šiuos dviračius renkasi tie, kurie nori kokybės, bet nėra linkę išlaidauti.

Vieni populiariausių BH Bikes gaminamų modelių yra Gravel X, bei kalnų dviratis Ultimate .
 


Mūsų asortimente rasite labai daug dviračiųkalnų dviračiaiGravel dviračiaiplento dviračiaihibridiniai dviračiai,  elektriniai dviračiai, triatlono dviračiaivaikiški dviračiai ir balansiniai dviračiai. Taip pat Velonova dviračių parduotuvėje rasite ir paspirtukų vaikams bei suaugusiems.

Keliaujantiems siūlome automobilinius dviračių laikiklius, stogo bagažinespriekabas prie dviračiųsportinius vežimėlius, vaikiškas kėdutes dviračiams

Taip pat rasite platų dviračių dalių asortimentą, dviratininkų aprangos bei daug aksesuarų dviračiui.
 

Judėkite, keliaukite, rinkitės ir būkite sveiki kartu su Velonova.   
 

Susiję produktai

Greitas pristatymas -20% TOP
BMC Teammachine SLR One plento dviratis | Black
Greitas pristatymas -19%
Specialized Rockhopper Elite 27.5" kalnų dviratis | Gloss Arctic Blue
Greitas pristatymas -20%
BMC Teammachine SLR Five plento dviratis | Arctic Silver - Black
Greitas pristatymas -30%
BMC Roadmachine 01 Four plento dviratis | Coral Red - Black
Greitas pristatymas -20%
BMC Twostroke 01 Five kalnų dviratis | Carbon - White
Greitas pristatymas
Specialized Rockhopper 26" kalnų dviratis | Satin Mystic Blue

Susiję straipsniai

BMC dviračiai: Šveicariškas meistriškumas ir inovacijos

BMC dviračiai: Šveicariškas meistriškumas ir inovacijos

BMC (Bicycle Manufacturing Company) – tai Šveicarijoje įsikūrusi įmonė, nuo pat 1994 m. puoselėjanti aukštą dviračių gamybos kokybę. BMC žinomi dėl savo inovatyvių sprendimų, prabangaus dizaino ir tobulų dviračių, kurie patinka tiek profesionalams, tiek dviračių entuziastams...

Specialized dviračiai: Atraskite meistriškumą ir inovacijas

Specialized dviračiai: Atraskite meistriškumą ir inovacijas

Specialized – tai prekės ženklas, kuris dviračių pasaulyje žinomas dėl savo novatoriškumo, aukštos kokybės ir dizaino. Nuo lenktyninių iki kalnų dviračių, Specialized siūlo platų asortimentą kiekvienam dviratininkui. Šiame straipsnyje aptarsime Specialized dviračių ypatumus, atsiliepimus ir prieinam..

Jett iš Specialized – dviratis, augantis kartu su vaiku

Jett iš Specialized – dviratis, augantis kartu su vaiku

Daugelis tėvų susiduria su dilema – nori savo vaikui nupirkti gerą ir kokybišką vaikišką dviratį, tačiau vaikas sparčiai auga ir po metų, dviratis jam nebetinka. Taupyti kokybės sąskaita nesinori, pirkti dviratį „išaugimui“ nepatartina ir netgi pavojinga. Ką daryti?..