Meniu
0
Norai

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?
2022-04-20 Viktorija Kaupienė

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt.

Šiuos klausimus galima lengvai išspręsti su tinkamai parinktais dviračio aksesuarais. Tai – įvairūs priedai, kurie yra parenkami kiekvienam dviračio savininkui pagal jo poreikius.

Pasirinkite tinkamą spyną dviračio saugumui užtikrinti

Palikus dviratį neapsaugotą viešoje vietoje, gali tekti kelionę tęsti arba namo grįžti pėsčiomis. Kad taip nenutiktų, dviratį, net ir palikdami trumpam, visada prirakinkite spyna. Kaip išsirinkti tinkamą spyną ?

Dviračio spyna, kitaip dar vadinama dviračio užraktas, privalo turėti apsaugą nuo metalo karpymo žirklių ir turi būti pakankamai ilga, kad apsivytų dviračio rėmą, priekinį ratą bei atramą, prie kurios tvirtinamas dviratis. Visada prirakinkite dviračio rėmą, nes tai yra brangiausiai kainuojanti dviračio dalis. Jei norite maksimalaus saugumo, įsigykite dvi spynas ir prirakinkite rėmą bei ratus.

Patikimiausiomis laikomos U formos dviračių spynos, tačiau dėl didelio svorio nėra patogu vežiotis su savimi. Nemažai vartotojų renkasi universalias grandinines dviračių spynas. Trosines spynas rekomenduojama rinktis tik kaip papildomą dviračio apsaugos priemonę. Rėmo spynos  skirtos ne pritvirtinti dviratį prie kokio nors objekto, o tiesiog užblokuoti galinį ratą taip, kad dviračiu važiuoti būtų neįmanoma, o tokias spynas rekomenduojama naudoti kartu su grandinine spyna.

Atskiro aptarimo vertos sulankstomos dviračių spynos  – jos ypatingos tuo, jog yra tvirtinamos prie dviračio rėmo arba prie gertuvės laikiklio, todėl jas patogu vežiotis, šios spynos yra pakankamai saugios, o vartotojai, įvertinę rizikas, gali pasirinkti sau tinkamą saugumo lygį.

Būkite matomi ir girdimi kelyje

Nepamirškite, kad, saugumo sumetimais, važiuojant dviračiu labai svarbūs yra dviračio žibintai. Priekyje turi degti balta lemputė, o gale raudona. Čia, tvirtinami atitinkamų spalvų žibintai su LED lemputėmis. Žibintai turi tiek švietimo, tiek mirksėjimo rėžimus. Jie gali būti maitinami baterijomis arba pakraunami per USB jungtis. Žibintų ryškumas ir veikimo laikas iki išsikrovimo skiriasi, todėl galite pasirinkti pagal savo poreikius. Atkreipkite dėmesį į šviesos srauto stiprumą – jis matuojamas liumenais, ir kuo daugiau liumenų, tuo stipresnis bus šviesos srautas. Tai ypač aktualu, jei dažnai važinėjate dviračiu tamsiuoju paros metu.

Kad galėtumėte įspėti mažiau atidžius pėsčiuosius ar kitus eismo dalyvius, kurie jums sudarę kliūtį, įsigykite garsinį dviračio skambutį.

Atsarginės dalys – ką būtina turėti?

Automobilio bagažinėje, norėdami apsisaugoti nuo nemalonumų, vairuotojai paprastai vežiojasi atsarginę padangą. O ką daryti tiems, kurie keliauja dviračiu?

Susikomplektuokite būtinų atsarginių dalių ir įrankių rinkinį, kurį sudaro daugiafunkciniai raktai, padangų lopetėlės, kameros remonto rinkinys, rankinė pompa, atsarginė kamera. Šie daiktai dedami į specialų krepšelį. Dviračio krepšiai gali būti tvirtinami po balneliu arba ant rėmo. Rankinė pompa gali būti tvirtinama prie gertuvės laikiklio.

Kiti dalykai, kurių jums prireiks

Saugiam važiavimui nepaprastai svarbūs dviratininko akiniai. Jei tokių po ranka neturite, kritiniu atveju galite pasinaudoti paprastais akiniais nuo saulės, tačiau jei reguliariai važinėjate dviračiu – įsigykite specialiai dviratininkams skirtus akinius. Jie yra kur kas platesni ir gerai apsaugo tiek nuo saulės, tiek nuo kitų aplinkos faktorių, tokių kaip vėjas, lietus, dulkės, vabzdžiai, žemos medžių šakos, akmenukai, atšokantys nuo kelio, žemos šakos ir kt.

Važiuodami dviračiu, norėsite po ranka turėti mobilųjį telefoną, matyti gaunamas žinutes ir praleistus skambučius, naudotis navigacija arba įvairiomis sportui skirtomis programėlėmis. Mobiliojo ​​telefono laikiklis dviračiui tikrai suteikia patogumo ir labai rekomenduojame jį įsigyti. O taip pat jei sulaukiate skambučio - iš karto matote, kas skambina, galite ir atsiliepti - o jei labai svarbus pokalbis - ir sustoti. Jei norite sekti, kiek laiko, kiek kilometrų ir kokiu greičiu nuvažiavote, kiek kalorijų sunaudojote ir koks jūsų pulsas – galite įsigyti įvairių išmaniųjų įrenginių. Paprastesni, bet ne mažiau reikšmingi dalykai – dviračio gertuvė ir dviračio gertuvės laikiklis. Dviračio pedalų mynimas reikalauja energijos, todėl, tikėtina, po kurio laiko norėsite atsigaivinti vandeniu. Verta paminėti, jog dažnai gertuves vartotojai renkasi iš plastiko, tačiau greičiausiai esate girdėję, kad plastikas turi ilgalaikį neigiamą poveikį gamtai(?) Plačiau apie dviratininkų gertuves ir kodėl vartotojai renkasi plastiką, skaitykite čia.

Važiuodami dviračiu, neapsieisite be dviratininko kuprinės . Vežatės su savimi daugiau daiktų, nei telpa į paprastą kuprinę? Įsigykite specialią dviračio bagažinę, kurioje galėsite saugiai persivežti daiktus.

Vienas dažniausiai naudojamų priedų yra atraminės dviračio kojelės , skirtos pastatyti dviratį tuo metu, kai prireikė sustoti, o dviračio nėra kur atremti. Jei dažnai tenka važinėti ne pačioje švariausioje aplinkoje arba per lietų, pasirūpinkite purvasaugiais dviračiams

Norėdami sutaupyti vietos garaže ar sandėliuke, galite įsigyti dviračio stovą arba prie sienos tvirtinamą dviračio laikiklį.

Tinkamai parinkti priedai – saugus ir smagus važiavimas

Tinkamai parinktas dviratis ir jo priedai - tai ir aktyvus laiko leidimo būdas, ir susisiekimo priemonė, ir malonumas, ir sveikata, ir puikus būdas atrasti naujų pažinčių jungiantis prie dviratininkų bendruomenių, ir keliavimas, o kažkam tai ir gyvenimo būdas. 

Kviečiame rinktis, dviračius bei jų aksesuarus. O jei norite pasitarti su profesionalais - visada laukiame Jūsų atvykstant į parduotuvę, skambinant ar rašant.

Susiję produktai

Greitas pristatymas TOP
Abus WEB 1200/60 spyna | Black
Greitas pristatymas TOP
Specialized Rib II gertuvės laikiklis | Black
Lezyne Smart Vise telefono laikiklis
Greitas pristatymas
Lezyne Pocket Drive Pro rankinė pompa | Neo Metallic Black
Greitas pristatymas
Abus BORDO™ 6000K/90 Black SH sulankstoma spyna
Greitas pristatymas
Cat Eye AMPP200 | ViZ100 žibintų komplektas
Greitas pristatymas
Abus Goose 6206K/110 Mint spyna
Greitas pristatymas
Elite FLY MTB Tex gertuvė 950 ml | Black

Susiję straipsniai

Dviračių laikikliai automobiliui - išsamus gidas ir profesionalų patarimai

Dviračių laikikliai automobiliui - išsamus gidas ir profesionalų patarimai

Saugiai vežkitės dviračius net į tolimiausias keliones – novatoriški automobiliniai dviračių laikikliai garantuos ramias išvykas. Skaitykite ir sužinokite, kaip išsirinkti savąjį...

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Šiandien, mobiliaisiais telefonais naudojamasi visur, taip pat ir aktyvaus laisvalaikio metu – bėgiojant, vairuojant automobilį, važiuojant dviračiu, motociklu, keturračiu, užsiimant vandens sportu ir net pilotavimu. Pagrindinis iššūkis, užsiimant tokiomis veiklomis – kaip saugiau naudotis telefonu,..

Visada švari gertuvė ir gaivus vanduo? Su Purist Technology, tai tapo įmanoma

Visada švari gertuvė ir gaivus vanduo? Su Purist Technology, tai tapo įmanoma

Daugelis dviratininkų žino – laikas nuo laiko, gertuvėje pajuntamas nemalonus vandens poskonis. Ką daryti? Vieni puola šveisti gertuvę buteliams skirtu šepečiu, kiti kaltina plastiką, esą, jis suteikia nemalonų poskonį, dar kiti puola ieškoti naujos gertuvės. Kaip yra iš tiesų, dėl ko šis poskonis a..

Dviratininkų gertuvės – kodėl vartotojai renkasi plastiką?

Dviratininkų gertuvės – kodėl vartotojai renkasi plastiką?

Šiandien, jei pasižiūrėsite į dviratininkams skirtų gertuvių asortimentą, galite nustebti – čia dominuoja gertuvės iš plastiko. Kodėl žmonės, kurie renkasi aplinkai draugiškas transporto priemones ir rūpinasi savo sveikata, renkasi plastiką? Juk plastikas sunkiai suyra ir daro ilgalaikį neigiamą pov..

Kas yra dviračio treniruoklis? Kodėl verta juo naudotis, kaip pasirinkti tinkamą?

Kas yra dviračio treniruoklis? Kodėl verta juo naudotis, kaip pasirinkti tinkamą?

Kam skirti ir kodėl reikalingi dviračių treniruokliai? Kokie yra pagrindiniai treniruoklių tipai, kuo jie skiriasi ir kaip pasirinkti sau tinkamą? Kaip išmaniosios technologijos pritaikomos, treniruojantis namuose, ir kaip jos gali padaryti važiavimą dviračiu realistiškesniu, smagesniu ir efektyvesn..

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Viena iš bet kurio dviratininko baimių – tai, kad dviratį galima prarasti ir nukentėti nuo vagių. Ką daryti, kad minimizuotumėte vagystės riziką, o netekus dviračio – būtų kuo didesni šansai jį atgauti? Tam yra platus spektras įvairiausių priemonių, skirtų tiek vagystės prevencijai, tiek jau pavogto..

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Važiuojant dviračiu, tinkamai parinkti dviratininko akiniai gali apsaugoti jus nuo daugybės dalykų – pradedant paraudusiomis, dulkių ir vėjo suerzintomis akimis, smulkių šakų subraižyta akių sritimi, baigiant eismo įvykiu prasto matomumo sąlygomis bei fiziniais sužeidimais. Kodėl dviratininkams neti..