Meniu
0
Norai

Dviratininkų gertuvės – kodėl vartotojai renkasi plastiką?

Dviratininkų gertuvės – kodėl vartotojai renkasi plastiką?
2023-03-01 Viktorija Kaupienė

Šiandien, jei pasižiūrėsite į dviratininkams skirtų gertuvių asortimentą, galite nustebti – čia dominuoja gertuvės iš plastiko. Kodėl žmonės, kurie renkasi aplinkai draugiškas transporto priemones ir rūpinasi savo sveikata, renkasi plastiką? Juk plastikas sunkiai suyra ir daro ilgalaikį neigiamą poveikį gamtai, yra naftos produktas, jo gamyba didina šiltnamio efektą, o dar tos kalbos apie nežymų, tačiau neigiamą plastiko poveikį žmogaus sveikatai...

Kadaise, plastikas turėjo tam tikrą neigiamą poveikį aplinkai ir žmogui, tačiau chemijos pramonė juda į priekį, o gamintojai ieško naujų, inovatyvių, žmogui ir aplinkai draugiškų sprendimų. Šiandien, plastikas nebėra toks, koks buvo ir dviratininkai vis dažniau renkasi gertuves, pagamintas iš plastiko.

 

BPA free – plastikas, neturintis jokio neigiamo poveikio žmogaus sveikatai

Ar tiesa, kad plastikas kenkia žmogaus sveikatai? Žmogui kenkia ne pats plastikas, o viena plastiko sudėtyje esanti medžiaga, žymima kaip BPA. Pilnas šios medžiagos pavadinimas bisfenolis A. Ji buvo intensyviai naudojama plastiko gamyboje apie 1950 metus, vėliau, įvairūs tyrimai parodė, kad bisfenolis iš plastiko patenka į maistą, gali turėti įtakos jo skoniui ir daryti nežymią, tačiau neigiamą įtaką žmogaus sveikatai.

Nors bisfenolis nei JAV, nei ES nebuvo įtrauktas į draudžiamų medžiagų sąrašą, gamintojai ėmė ieškoti vartotojams draugiškų sprendimų – taip atsirado plastikas, kurio gamyboje bisfenoliai nenaudojami. Toks plastikas žymimas BPA free. Jei rūpinatės savo sveikata, ieškokite tokiu ženklu pažymėtų gaminių.

Dviračių gamintojai Elite sukūrė gertuvių liniją Fly Elite. Šios gertuvės sukurtos iš absoliučiai saugaus plastiko ir žymimos ženklu BPA free.

 

Plastikas gali būti ir suyrantis, ir netgi kompostuojamas

Daugybę metų, kaip pagrindinis plastiko trūkumas buvo nurodoma tai, kad plastikas yra aplinkos poveikiui atspari ir praktiškai nesuyranti medžiaga, stipriai teršianti aplinką ir paliekanti daug metų nenykstančius pėdsakus.

Gamintojai ėmė ieškoti išeities ir rado naujų sprendimų. Tai – plastikas, kuris yra suyrantis, o kai kurios plastiko rūšys gali būti netgi kompostuojamos. Šis plastikas gaminamas iš naftos produktų, kurie maišomi su fermentuotomis augalinės kilmės medžiagomis – supaprastintai kalbant, tiek vartotojams užtenka žinoti. Svarbiausias dalykas yra tas, kad šis plastikas, veikiant drėgmei, deguoniui ir įvairiems mikroorganizmams, suyra, nedarydamas žalos aplinkai.

Dviračių gamintojai Elite pasiūlė dviratininkams iš suyrančio plastiko pagamintų gertuvių seriją Jet , kurią sudaro 12 skirtingų talpų, skirtingų spalvų ir skirtingo dizaino gertuvių.

 

Plastikas gali būti augalinės kilmės ir 100 proc. organiškas

Tradiciškai, plastikas buvo kritikuojamas dėl kelių priežasčių – plastiko gamybai naudojama nafta, kuri priklauso neatsinaujinančių išteklių grupei, o gamybos proceso metu į atmosferą patenka nemažas anglies dvideginio kiekis.

Šiandien, populiarėja organinės kilmės, taip vadinamas žaliasis bio plastikas. Jis gaminamas iš įvairių augalinių medžiagų, o viena populiariausių iš jų yra braziliškos cukranendrės. Tai yra atsinaujinantys ištekliai, greta to, cukranendrių plantacijos neutralizuoja anglies dvideginį ir taip mažina šiltnamio efektą. Ar įsivaizdavote plastikinę gertuvę, pagamintą tik iš natūralių medžiagų?

Dviračių gamintojai Elite pasiūlė vartotojams būtent tokį sprendimą – iš bio plastiko pagamintą gertuvių seriją Jet Green , kurią sudaro  skirtingų spalvų ir skirtingų talpų gertuvės.

 

Dar vienas plastiko gertuvių privalumas

Kaip matote, gamintojai atsisako to, kas neveiksminga ar gali turėti neigiamas pasekmes, ir ieško naujų, inovatyvių, aplinkai ir žmogui draugiškų sprendimų – ir jiems puikia sekasi. Šiandien, naujos kartos plastikas yra draugiškas tiek aplinkai, tiek žmogui.

Dar vienas plastiko gertuvių privalumas – jos yra nebrangios ir pigesnės, nei gertuvės, pagamintos iš plieno. Net jei kaina nėra pagrindinis jūsų pasirinkimo kriterijus, vis viena puiku, kad norėdami būti atsakingi ir ekologiškai sąmoningi, neprivalote išlaidauti. 

Rinkitės atsakingai aksesuarus sau ir savo dviračiui. Daugiau informacijos apie svarbiausius aksesuarus dviračiui skaitykite šiame mūsų straipsnyje.

Susiję produktai

Greitas pristatymas TOP
Elite Jet gertuvė 550 ml | Black - Grey
Greitas pristatymas TOP
Elite JET gertuvė 750 ml | Clear - Red
Greitas pristatymas
Elite Jet gertuvė 550 ml | Red - Grey
Greitas pristatymas
Elite JET gertuvė 750 ml | Grey - Black
Greitas pristatymas
Elite JET Green gertuvė 550 ml | Clear
Greitas pristatymas
Elite JET Green gertuvė 750 ml | Opal
Greitas pristatymas
Elite JET Green gertuvė 950 ml | Clear

Susiję straipsniai

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt. ..

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Važiuojant dviračiu, tinkamai parinkti dviratininko akiniai gali apsaugoti jus nuo daugybės dalykų – pradedant paraudusiomis, dulkių ir vėjo suerzintomis akimis, smulkių šakų subraižyta akių sritimi, baigiant eismo įvykiu prasto matomumo sąlygomis bei fiziniais sužeidimais. Kodėl dviratininkams neti..