Meniu
0
Norai

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras
2022-04-20 Viktorija Kaupienė

Važiuojant dviračiu, tinkamai parinkti dviratininko akiniai gali apsaugoti jus nuo daugybės dalykų – pradedant paraudusiomis, dulkių ir vėjo suerzintomis akimis, smulkių šakų subraižyta akių sritimi, baigiant eismo įvykiu prasto matomumo sąlygomis bei fiziniais sužeidimais. Kodėl dviratininkams netinka paprasti laisvalaikio akiniai nuo saulės? Kuo ypatingi specializuoti dviratininkams skirti akiniai? Kaip pasirinkti sau tinkamus akinius priklausomai nuo to, kada ir kokiais keliais važinėjate?

Ypatinga akinių forma – ne atsitiktinė

Dviratininkų akiniai išsiskiria ypatinga forma – yra dideli ir prigludę prie pat veido. Tokie akiniai, kur kas geriau nei paprasti laisvalaikio akiniai nuo saulės, apsaugo nuo bet kokio aplinkos poveikio – saulės spindulių, lietaus, vėjo, kelio dulkų ar vabzdžių. Jie užtikrina, kad neteks markstytis nuo saulės ar instinktyviai paleisti vairą ir, rizikuojant saugumu, pakelti ranką prie akies, į kurią ką tik kažkas pateko.

Važiuojant dviračiu, tinkamai parinkti akiniai yra vienas esminių jūsų ir aplinkinių saugumo klausimų.

Nedūžtantys akiniai – saugumo garantija

Šiuolaikiniai dviračiai, ne tik elektriniai, išvysto didelius greičius. Įsivaizduokite, kas atsitinka, jei važiuodami dviračiu, nemažu greičiu, su paprastais laisvalaikio akiniais nuo saulės, pargriūvate? Susižalojimai neišvengiami, o jei dar dūžta ir šukėmis pažyra akiniai?

Dviratininkams skirti akiniai visada yra gaminami iš nedūžtančios medžiagos, jų forma sukonstruota taip, kad krisdami neįsidurtumėte ir nesusižeistumėte. Nelaimingo atsitikimo atveju, akiniai ne tik nepakenks, bet ir apsaugos jūsų veidą nuo dar didesnių sužalojimų.

Fotochrominiai akiniai – prisitaikantys prie apšvietimo lygio

Žinote tą nepatogumo jausmą, kai po truputį pradeda temti, akiniai nuo saulės jau lyg nebereikalingi, tačiau juos nusiėmę, vis dar jaučiate diskomfortą? Arba, dar blogiau, vėjuotos dienos, kai saulė vieną minutę tiesiog akina, o kitą minutę jau pradingo už debesies?

Fotochrominiai specialiai dviratininkams skirti akiniai ypatingi tuo, kad patys prisitaiko prie natūralaus šviesos lygio – kuo lauke šviesiau, tuo labiau tamsėja akiniai, ir priešingai. Jums nereikės nusiiminėti ar keisti akinių, arba važiuoti prisimerkus.

Dviratininko akiniai reikalingi ir vairuojant naktį

Vairuodami naktį, taip pat nepamirškite apsauginių dviratininko akinių. Daugelis veiksnių – lietus, vėjas, dulkės, vabzdžiai – kelia diskomfortą dviratininko akims bet kuriuo paros metu – tiek dieną, tiek ir naktį. Jei tenka važinėti dviračiu tamsiu paros metu, pirkdami akinius, nepamirškite įsigyti priedo – paprastų skaidraus stiklo akinių lęšių – nusileidus saulei, galėsite nesunkiai pasikeisti akinių lęšius ir tęsti kelionę toliau.

Tuo atveju, jei įsigijote fotochrominius akinius, papildomi skaidraus stiklo lęšiai naktiniam važiavimui jums nebus reikalingi.

Nordic Light – važiavimui prasto matomumo sąlygomis

Nordic Light yra akiniai, skirti važiavimui prasto matomumo sąlygomis – esant prieblandai, rūkui, sutemoms ir pan. Nordic Light yra unikali lęšių technologija, kuri sustiprina kontrastus ir paryškina vaizdą. Kaip tai veikia? Įsivaizduokite pilną spalvų paletę ir neaiškius atspalvius, kurie atsiranda pereinant nuo vienos spalvos prie kitos. Nordic Light lęšiai filtruoja tam tikro ilgio bangas ir pašalina išblukusius atspalvius, pvz. tarp mėlynos ir žalios, tarp žalios ir raudonos. Taip sustiprinami kontrastai, o vaizdas tampa aiškesnis ir ryškesnis – esant sudėtingoms oro sąlygoms ir prastam matomumui, tai ypač aktualu.

Nordic Light buvo sukurti slidininkams, kuriems tenka leistis pavojingomis trasomis esant prastam matomumui, o vėliau šiuos lęšius pritaikyti ir dviratininkams.

Optinis adapteris – turintiems regėjimo sutrikimų

Jei nešiojate akinius ir dėl kokių nors priežasčių netoleruojate kontaktinių lęšių – dar nereiškia, kad turite ieškoti kompromisų ar atsisakyti patogių dviratininko akinių.

Perkant dviratininko akinius, dar vienas svarbus priedas – optinis adapteris. Naudodami šį adapterį su jums reikalingomis dioptrijomis, matysite taip pat gerai, kaip ir su įprastiniais savo akiniais, plius, galėsite džiaugtis dviratininko akinių teikiamais privalumais.

Gerai parinkti akiniai – investicija į jūsų sveikatą ir saugumą

Pasitaiko žmonių, kurie romantizuoja tuos laikus, kai dviračiu buvo važiuojama be jokių apsaugų, be šalmų, be įspėjamųjų dviratininkų liemenių, ir be akinių. Deja, tokie žmonės atsimena ir romantizuoja tik trumpą nerūpestingo pasivažinėjimo laikotarpį – didelis greitis, pavasario vėjas į veidą ir t.t. Akių uždegimų, traumų, skausmo, diskomforto ir vizitų pas gydytoją dažniausiai niekas nenori prisiminti ir tuo labiau neromantizuoja. Nesvarbu, važiuosite elektriniu dviračiu, plento dviračiu, kalnų dviračiu ar hibridiniu dviračiu - saugumu turime pasirūpinti patys. Sportininkams tai savaime suprantama, kad ne tik treko dviračiu ar triatlono dviračiu važiuojant prioritetas yra saugumas. 

Didžiausia romantika – mėgautis važiavimu be nelaimingų atsitikimų, traumų ar kitų nepatogumų.

Susiję produktai

Greitas pristatymas
BLIZ Active Fusion | Nano Optics Photochromic Black akiniai
Greitas pristatymas
BLIZ Active Breeze | Nano Optics Nordic Light Begonia akiniai
Greitas pristatymas
BLIZ Active Hero | Polarized akiniai
Greitas pristatymas
Bliz Active Breeze | Polarized Black akiniai

Susiję straipsniai

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Quad Lock telefonų dėklai ir laikikliai – aktyviam laisvalaikiui ir ekstremalioms pramogoms

Šiandien, mobiliaisiais telefonais naudojamasi visur, taip pat ir aktyvaus laisvalaikio metu – bėgiojant, vairuojant automobilį, važiuojant dviračiu, motociklu, keturračiu, užsiimant vandens sportu ir net pilotavimu. Pagrindinis iššūkis, užsiimant tokiomis veiklomis – kaip saugiau naudotis telefonu,..

Visada švari gertuvė ir gaivus vanduo? Su Purist Technology, tai tapo įmanoma

Visada švari gertuvė ir gaivus vanduo? Su Purist Technology, tai tapo įmanoma

Daugelis dviratininkų žino – laikas nuo laiko, gertuvėje pajuntamas nemalonus vandens poskonis. Ką daryti? Vieni puola šveisti gertuvę buteliams skirtu šepečiu, kiti kaltina plastiką, esą, jis suteikia nemalonų poskonį, dar kiti puola ieškoti naujos gertuvės. Kaip yra iš tiesų, dėl ko šis poskonis a..

Dviratininkų gertuvės – kodėl vartotojai renkasi plastiką?

Dviratininkų gertuvės – kodėl vartotojai renkasi plastiką?

Šiandien, jei pasižiūrėsite į dviratininkams skirtų gertuvių asortimentą, galite nustebti – čia dominuoja gertuvės iš plastiko. Kodėl žmonės, kurie renkasi aplinkai draugiškas transporto priemones ir rūpinasi savo sveikata, renkasi plastiką? Juk plastikas sunkiai suyra ir daro ilgalaikį neigiamą pov..

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Kaip tinkamai pasirūpinti dviračio saugumu?

Viena iš bet kurio dviratininko baimių – tai, kad dviratį galima prarasti ir nukentėti nuo vagių. Ką daryti, kad minimizuotumėte vagystės riziką, o netekus dviračio – būtų kuo didesni šansai jį atgauti? Tam yra platus spektras įvairiausių priemonių, skirtų tiek vagystės prevencijai, tiek jau pavogto..

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt. ..