Meniu
0
Norai

Renkamės dviratį: išsamus Gravel dviračių gidas

Renkamės dviratį: išsamus Gravel dviračių gidas
2024-01-04 Gediminas Kaupas

Gravel dviračiai yra vieni universaliausių, nes tinka važinėtis įvairia danga. Turėdami šios kategorijos dviratį, jį lengvai pritaikysite įvairiems savo poreikiams – važinėtis žvyrkeliu, bekele, miesto gatvėmis ar miško takeliais. Visgi, jei domitės Gravel dviračiais, tikriausiai, pastebėjote, kad jie būna skirtingų modelių, skiriasi jų gamintojai ir kaina. Tad kaip pasirinkti sau tinkamiausią? Kad būtų lengviau apsispręsti, mes, Velonova specialistai, apžvelksime pagrindines Gravel dviračių savybes, išskirtinumus ir populiariausius modelius.

Diverge_Velonova

Kas yra Gravel dviratis?

Išvertus iš anglų kalbos, žodis gravel reiškia žvyras, tad ir šie dviračiai, pirmiausia, buvo sukurti važiuoti žvyru. Tokia dviračio savybė suteikia jam universalumo, todėl Gravel dviratis leis patogiai važinėtis bet kokia kelio danga tiek kasdieną, tiek sportuojant ar išsiruošus į tolimesnę kelionę.

Gravel dviračiai turi pakankamai plačius, bekelei pritaikytus ratus, ragų formos rėmą, todėl yra stabilūs, pakankamai greiti ir lengvai minasi. Skirtingų charakteristikų Gravel dviračiai gali būti tinkami tiek dviračių sporto profesionalams, tiek naujokams.

Diverge_Velonova

Gravel dviračių privalumai

Be savo unikalios savybės, leidžiančios važinėtis mišria danga, ši dviračių kategorija turi ir daugiau išskirtinumų. Gravel dviračiai yra ypač stabilūs, turi plačias, gerai su dangos paviršiumi sukimbančias padangas, ir pakankamai didelį atstumą tarp ratų bazės, o tai suteikia daugiau komforto ir malonumo įveikiant didesnius atstumus. Ragų formos vairas užtikrina lengvą bei patogų mynimą.

Gravel dviračiai tinka ne tik bet kokiai dangai, bet ir įvairaus lygio dviratininkams. Šių dviračių struktūra labai universali ir prisitaiko prie dviratininko poreikių. Pasikeitę padangas ar ratus, sportininkai šį dviratį naudoja ir plentui. Be to, tokiuose dviračiuose numatyti papildomi montavimo taškai, kad pagal individualius poreikius būtų galima prisiderinti dviračio krepšį, bagažinę ar kitus aksesuarus. Miestiečių tarpe Gravel dviračiai taip pat vis labiau populiarėja, nes dažnai šis dviratis pasitarnauja ne tik nuvykimui į darbą, bet ir aktyvesniam laisvalaikiui.

Gravel dviračių rėmai yra skirstomi į aliuminius ir karboninius. Pastarieji dėl specifinių medžiagos savybių yra minkštesni, gerai amortizuoja ir suteikia dviratininkui daugiau komforto važiavimo metu. Tuo tarpu aliuminio rėmo gravel dviračiai yra tvirti ir kietesni bei pakliūna į žemesnių kainų rėžius.

3T_Gravel_Velonova

Gravel dviračiai ir kiti dviračių tipai: kuo jie skiriasi?

Dviračiai yra skirstomi pagal savo paskirtį, t. y. kokia kelio danga, kokio ilgio atstumus ir kokiu tikslu (sportui ar mėgėjiškai) planuojate važinėti. Kai kurie dviračių tipai yra skirti važinėti tik lygia ir tvarkinga kelio danga – tai plento ir triatlono dviračiai, kuriuos dažniausiai renkasi sporto profesionalai, kad išvystytų didelį greitį varžybų metu. Priešingai, kalnų dviračiai leis stabiliai jaustis įveikiant nuokalnes ar sudėtingas trasas riedant per purvą, smėlį, gruntą, bet visiškai netiks tiems, kurių tikslas yra greitai ir lengvai skrieti lygiais paviršiais.

Tuo tarpu Gravel dviračiai iš kitų dviračių tipų išsiskiria savo paskirtimi – jie tinka važiuoti įvairia danga ir, nepriklausomai nuo paviršiaus, geba išvystyti pakankamai didelį greitį. Šie dviračiai savo išvaizda primena krosinius (CX) dviračius, tačiau pastarieji yra trumpesni, manevringesni ir lengvesni, todėl tinka važiuoti lenktynių trasa, o Gravel dviračiai labiau tiks ilgoms kelionėms, nes turi platesnes padangas ir papildomas vietas įvairiems aksesuarams.

BMC Mountain Bikes

Populiariausi Gravel dviračių gamintojai ir modeliai: kaip išsirinkti sau tinkamiausią?

Renkantis Gravel tipo dviratį, verta atsižvelgti į kelis aspektus. Vienas jų – gamintojas. Dėmesio vertus Gravel dviračius siūlo ne vienas patikimas gamintojas, tačiau tarpusavyje jie skiriasi savo gaminių stilistika bei prekių ženklo vertybėmis, tad kiekvienas pirkėjas turi galimybę atrasti jam artimiausią prekių ženklą.

Specialized Gravel dviračiai

 

Vienas populiariausių dviračių gamintojų, kurio oficialus atstovas Lietuvoje esame mes, yra amerikiečių bendrovė Specialized. Dviračių entuziastų sukurtas ženklas netruko išgarsėti dėl savo išskirtinės kokybės gaminių bei specializuotų parduotuvių, kuriose galima ne tik įsigyti dviratį, bet ir palikti jį testavimui ar remontui.

Specialized Gravel dviračiai VELONOVA parduotuvėje būna dviejų modelių – Diverge ir Crux. Diverge yra ypač greitas ir stabilus, turi lengvą rėmą ir specialią, nuo smūgių apsaugančią technologiją. Crux modelio dviratis yra laikomas lengviausiu Gravel dviračiu ir išsiskiria dėl savo lengvo rėmo bei didelės padangų prošvaisos.

Specialized_Crux_Velonova


BMC Gravel dviračiai

 

Ne mažiau populiarūs yra šveicariški BMC Gravel dviračiai. Gamintojas išskirtinį dėmesį skiria techninėms savybėms ir dizainui, tad šie dviračiai – ne tik greiti, bet ir stilingi. BMC rinkoje vertinamas dėl aukštos kokybės dviračių, kurie tinka ir mėgėjams, ir profesionalams.

Profesionalams puikiai tiks BMC Kaius 01 dviratis, kuris pasižymi tobulu svoriu, standumu ir išskirtine aerodinamika. Šis modelis yra projektuotas elitiniems dviratininkams ir puikiai tiks varžyboms. Tuo tarpu pradedantiesiems tobulas pasirinkimas yra BMC Unrestricted One modelis, kuris išsiskiria savo universaliu dizainu, tinkančiu važinėjimui ir mieste, ir neasfaltuotais takais.

BMC_Velonova


3T Gravel dviračiai

 

Mėgstantiems išsiskirti taip pat gali patikti italų gamintojo 3T siūlomi Gravel dviračiai – Exploro RaceMax ir Exploro Primo.

Exploro RaceMax išsiskiria savo konstrukcija, kurioje sujungia greitį lygiuose kalnuose ir tvirtumą kalnuose bei važiuojant žvirkeliu. Tai gravel dviratis, sujungiantis plento dviračių greitį ir kalnų dviračių pravažumą.

Exploro Primo taip pat sujungia greičio ir bet kokios dangos pravažumo elementus bei išsiskiria aerodinaminėmis savybėmis. Važiuodami žvyrkeliu galite pasirinkti net 61 mm pločio padangas, arba keisti į 35-42 mm padangas, siekiant didesnio greičio.

3T_Velonova


Open Gravel dviračiai

 

Open Gravel dviračiai simbolizuoja inovaciją ir universalumą, kurie yra būdingi šiam prekės ženklui. Sukurti siekiant patenkinti tiek pradedančiųjų, tiek patyrusių dviratininkų poreikius, jie pasižymi pažangia technologija ir aukščiausios kokybės medžiagomis. Šie dviračiai yra idealus pasirinkimas įvairioms kelionėms, pradedant greitais plento maratonais ir baigiant sudėtingais žvyro takais.

Kiekvienas Open dviratis yra sukurtas su ypatingu dėmesiu į detales ir meistriškumą. Nuo lengvų anglies pluošto rėmų iki pažangių geometrijų ir vidinio trosų vedimo, kiekviena dviračio dalis yra apgalvotai suprojektuota maksimaliam našumui ir komfortui. Be to, jų išskirtinis dizainas ir švarios linijos suteikia ne tik puikų funkcionalumą, bet ir nepriekaištingą estetinį patrauklumą.OPEN_Velonova


BH Bikes Gravel dviračiai

 

Ieškantiems kokybės, bet nelinkusiems išlaidauti, vertėtų pasidairyti į ispanų gamintojo BH Bikes siūlomą Gravel X dviratį. Vieno ilgiausiai gyvuojančių dviračių gamintojų siūlomas dviratis – lengvas, patikimas ir idealiai tinkantis ilgoms kelionėms.

BH_Bikes_Velonova

Apibendrinimas

Gravel dviratį rinkitės ir pagal tai, kokiu tikslu jį perkate – profesionaliam sportui ar mėgėjiškam važiavimui. Iš techninių charakteristikų, svarbiausia atkreipti dėmesį į rėmą – jo medžiagą ir dydį, kurių yra įvairių ir labai svarbu pasirinkti sau tinkamą ne tik dėl didesnio komforto, bet ir fizinės sveikatos. Galiausiai, belieka pasirinkti mėgstamą dizainą ir spalvą – velonova.lt dviračių parduotuvėje platų pasirinkimą ras tiek klasikos, tiek išskirtinumo mėgėjai.

Susiję produktai

Greitas pristatymas -10% TOP
BMC UnReStricted AL Two Gravel+ dviratis | Dark Petrol - Off White
Greitas pristatymas -10% TOP
BMC UnReStricted AL Three Gravel+ dviratis | Metallic Grey Green - Fuchsia
Greitas pristatymas TOP
3T Primo Sram Rival 1x11 Gravel dviratis | Cherry
Greitas pristatymas -16% TOP
3T RaceMax Force AXS 1x Gravel dviratis | Orange - Grey
Greitas pristatymas -26%
BMC UnReStricted 01 Four Gravel+ dviratis | Speckle Black - Space Green
-10%
S-Works Diverge Gravel dviratis | Dusty Blue - Wild

Susiję straipsniai

Renkamės dviratį: Hibridinių dviračių gidas

Renkamės dviratį: Hibridinių dviračių gidas

Jei ieškote universalaus dviračio kelionėms į darbą, pasivažinėjimams gamtoje ir sportui, kviečiame susipažinti su patarimais, kaip išsirinkti, kuris hibridinis dviratis tiks jums...

Renkamės dviratį: išsamus elektrinių dviračių gidas

Renkamės dviratį: išsamus elektrinių dviračių gidas

Sunku patikėti, bet elektriniai dviračiai gyvuoja jau nuo 1985 m. Tačiau per pastarąjį dešimtmetį elektriniai dviračiai patyrė didžiulę transformaciją – iš didelių, sunkių ir greitai išsikraunančių prietaisų jie tapo dailia ir universalia transporto priemone...

Kaip geriau susigaudyti, ką reiškia ir kam skirtos įvairios dviračių kategorijos?

Kaip geriau susigaudyti, ką reiškia ir kam skirtos įvairios dviračių kategorijos?

Dviračiai, pagal savo paskirtį, yra skirstomi į skirtingas kategorijas – skirti sportui ir lygioms varžybų trasoms, skirti miestui ir trumpiems atstumams, kiti yra skirti bekelei ir žvyrui, dar kiti pritaikyti sudėtingoms kalnų trasoms. Atrodo, pasirinkti paprasta, tačiau realybė yra tokia – mažai k..