Meniu
0
Norai

Specialized dviračiai: Atraskite meistriškumą ir inovacijas

Specialized dviračiai: Atraskite meistriškumą ir inovacijas
2023-11-26 Gediminas Kaupas

Specialized dviračių gamintojas

Specialized įmonė, įkurta 1974 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose, yra viena iš lyderiaujančių dviračių gamintojų pasaulyje. Įmonės vertybės yra orientuotos į inovacijas, kokybę ir klientų patirtį. Specialized dviračiai išsiskiria išskirtinėmis technologijomis, kurios ne tik pagerina dviračių našumą, bet ir suteikia vairuotojams nepakartojamą patirtį.

  • „Brain“ amortizatoriaus valdymo sistema: Ši sistema automatiškai sureguliuoja amortizatorių atsaką pagal važiavimo sąlygas, užtikrindama optimalų komfortą ir veikimą įvairiose trasose.
  • FACT (Functional Advanced Composite Technology): Specialized naudoja šią technologiją anglies pluošto rėmams gaminti, užtikrinant lengvumą, stiprumą ir aukščiausią našumą.
  • Aerodinaminės technologijos: Naudodama vėjo tunelio bandymus ir aerodinaminę inžineriją, Specialized sukuria dviračius, kurie sumažina oro pasipriešinimą ir padidina greitį.
  • Body Geometry ergonomika: Specialized dviračių sėdynės ir rankenos yra sukurtos remiantis medicininiais tyrimais, užtikrinant maksimalų komfortą ir sumažinant traumų riziką.
  • Turbo elektrinių dviračių technologija: Turbo serijos dviračiai yra aprūpinti pažangiais elektriniais varikliais ir baterijomis, suteikiant papildomą jėgą ir padidinant atstumus, kuriuos galima įveikti.

Specialized – tai prekės ženklas, kuris dviračių pasaulyje žinomas dėl savo novatoriškumo, aukštos kokybės ir dizaino. Nuo lenktyninių iki kalnų dviračių, Specialized siūlo platų asortimentą kiekvienam dviratininkui. Šiame straipsnyje aptarsime Specialized dviračių ypatumus, atsiliepimus ir prieinamumą Lietuvoje.

Specialized dviračiai_Velonova   

Šios technologijos padeda Specialized išlikti inovacijų priekyje ir siūlyti dviračius, kurie atitinka aukščiausius rinkos standartus.

Specialized dviračių tipai

Specialized siūlo įvairius dviračių tipus, kurie yra pritaikyti skirtingiems vairavimo stiliams ir poreikiams. Kiekvienas dviratis yra suprojektuotas su dėmesiu į specifines vairuotojų grupes ir jų lūkesčius, atsižvelgiant į naujausias technologijas ir inovacijas.

  • Kalnų dviračiai: Tvirti ir patikimi dviračiai, skirti sudėtingoms trasoms ir kalnų takams.
  • Plento dviračiai: Lengvi ir aerodinamiški, idealūs ilgiems atstumams ir greitam vairavimui.
  • Gravel dviračiai: Universalūs dviračiai, tinkantys tiek keliams, tiek neasfaltuotoms trasoms.
  • BMX / Dirt Jump dviračiai: Specializuoti dviračiai akrobatiniams triukams ir šuoliams, pasižymintys tvirtumu ir manevringumu.
  • Hibridiniai / Fitness dviračiai: Patogūs ir funkcionalūs dviračiai miesto važiavimui ir fitneso treniruotėms.
  • Elektriniai dviračiai: Turbo serijos dviračiai, suteikiantys papildomą jėgą važiavimui, idealūs didesniems atstumams.
  • Vaikiški dviračiai: Saugūs ir patogūs modeliai, skirti jauniesiems dviratininkams.

Inovatyvūs Specialized dviračiai_Velonova

 

Populiariausi Specialized dviračių modeliai pagal kategorijas

Specialized siūlo platų dviračių modelių asortimentą, kiekvienas iš jų sukurtas atitikti specifinius vairavimo stilius ir vartotojų poreikius.

Specialized Kalnų Hardtail dviračiai

  • Rockhopper: Tai universalus ir prieinamas kalnų dviratis, tinkamas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems dviratininkams. Jis siūlo patikimą veikimą ir komfortą įvairiose trasose.
  • Chisel: Sukurtas lenktynėms ir greitam vairavimui kalnų trasose. Chisel išsiskiria lengvu, bet tvirtu anglies pluošto rėmu ir aukštos kokybės komponentais.
  • Epic Hardtail: Vienas lengviausių serijos modelių, kuris yra idealus pasirinkimas aukšto lygio lenktynėms. Epic Hardtail pasižymi aukščiausios klasės našumu ir inovatyvia konstrukcija.
  • Fuse: Šis modelis skirtas entuziastams, mėgstantiems sunkias trasas. Fuse yra patvarus, su plačiomis padangomis ir pažangiu rėmo dizainu, suteikiantis puikią kontrolę ir stabilumą.

Specialized Kalnų Full Suspension dviračiai

  • Epic: Šis modelis yra skirtas profesionalioms lenktynėms ir greitam vairavimui. Epic yra labai lengvas ir pasižymi pažangia pakabos technologija, užtikrinančia efektyvų vairavimą ir aukštą našumą.
  • Status: Tai universalaus naudojimo dviratis, tinkamas tiek kalnų trasoms, tiek pramoginiam važiavimui. Status siūlo subalansuotą komfortą ir kontrolę sudėtingose situacijose.
  • Stumpjumper: Žinomas dėl savo lankstumo ir patikimumo, Stumpjumper yra idealus pasirinkimas įvairiems kalnų takams. Jis pasižymi intuityvia pakaba ir tvirtu dizainu.
  • Enduro: Sukurtas ekstremaliems nuotykiams ir sunkiems takams, Enduro yra galingas dviratis, pasižymintis aukšta trauka ir patvarumu.
  • Demo: Tai profesionalaus lygio nusileidimo (downhill) dviratis, skirtas aukščiausiam greičiui ir kontrolei ekstremaliomis sąlygomis. Demo modelis yra pritaikytas greitiems ir techniniams nusileidimams.

Spacialized Plento dviračiai

  • Tarmac: Tarmac yra aukščiausios klasės lenktyninis dviratis, kuris išsiskiria savo lengvumu, aerodinamika ir reaktyvumu. Jis yra puikus pasirinkimas profesionalams ir aukšto lygio mėgėjams, siekiantiems maksimalaus greičio ir efektyvumo.
  • Roubaix: Šis modelis yra sukurtas ilgiems ir sunkiems maršrutams, pabrėžiant komfortą ir stabilumą. Roubaix dviratis pasižymi vibracijas slopinančiomis technologijomis, idealus ilgoms distancijoms.
  • Allez: Allez yra universalus ir prieinamas plento dviratis, tinkamas tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems vairuotojams. Jis siūlo gerą kokybės ir kainos santykį, yra patikimas ir lengvai valdomas.
  • Aethos: Šis modelis yra sukurtas dėmesį kreipiant į lengvumą ir paprastumą. Aethos yra vienas lengviausių plento dviračių rinkoje, idealus tiems, kurie vertina minimalizmą ir aukštą našumą.

Specialized Gravel dviračiai

  • Diverge: Tai yra universalus Gravel dviratis, išsiskiriantis lankstumu ir patogumu., Diverge dviračiuose įmontuota pažangios technologijos Future Shock pakaba ir išplėstas ratų bazės ilgis. Šie inovatyvūs sprendimai suteikia komfortą ir stabilumą įvairiose važiavimo sąlygose.
  • Crux: Crux yra lengvesnis ir agresyvesnis Gravel dviratis, idealiai tinka Cyclocross lenktynėms ir greitam važiavimui. Jis pasižymi lengvu anglies pluošto rėmu ir pažangia geometrija, užtikrinančia puikų manevringumą ir greitą reakciją.

BMX/Dirt Jump dviračiai

  • P.Series: Ši dviračių serija yra sukurta tiems, kurie mėgsta ekstremalų važiavimą ir orines akrobatikas. P.Series dviračiai pasižymi išskirtiniu dizainu su tvirtomis rėmo konstrukcijomis, pritaikytomisintensyviems šuoliams ir triukams. Šie dviračiai suprojektuoti patvarumui ir manevringumui, o pažangios dalių specifikacijos užtikrina aukščiausią našumą BMX ar Dirt Jump disciplinose. P.Series modeliai yra pritaikyti įvairioms riderių grupėms - nuo pradedančiųjų iki profesionalų, suteikiant jiems reikiamą patikimumą ir kontrolę atliekant triukus bei šuolius.

Hibridiniai/Fitness dviračiai

  • Sirrus: Šis modelis yra lengvas ir universaliai pritaikytas hibridinis dviratis, puikiai tinkantis miesto važiavimui ir fitneso treniruotėms. Sirrus pasižymi patogia ergonomika, efektyvia pavara ir lengvai valdomu rėmu, suteikiančiu komfortą ir veiksmingumą kasdieniame naudojime.
  • Sirrus X: Ši Sirrus serijos versija yra pritaikyta daugiau off-road sąlygoms, su didesnio profilio padangomis ir x1 pavarų sistema, todėl vairuotojui nereikia rūpintis grandinės perjungimu tarp priekinių žvaigždžių, važiavimas tampa intuityvesnis ir paprastesnis. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori hibridinio dviračio su papildomomis galimybėmis neasfaltuotoms trasoms.
  • Diverge: Naujasis Diverge su tiesiu vairu yra sukurtas kaip grynai hibridinis dviratis, idealiai tinkantis tiek kelių, tiek neasfaltuotų trasų važiavimui. Jis yra lengvas, lankstus ir pasižymi pažangiomis technologijomis, kurios užtikrina komfortą ir našumą įvairiose važiavimo sąlygose.

Specialized technologijos_Velonova

 

Elektriniai Specialized dviračiai

  • Turbo Como: Tai yra komfortiškas miesto elektrinis dviratis, sukurtas patogiam ir atsipalaidavusiam važiavimui. Turbo Como išsiskiria savo stilingu dizainu, patogia sėdyne ir lengvai valdomu vairavimu, idealus kasdieniams miesto reikalams.
  • Turbo Creo: Šis modelis yra lengvas, sportiškas elektrinis plento / Gravel dviratis, skirtas greitam ir efektyviam važiavimui. Turbo Creo siūlo aukštą našumą, aerodinamišką dizainą ir yra puikiai pritaikytas ilgoms distancijams.
  • Turbo Kenevo: Tai ekstremalių kalnų dviračių entuziastams skirtas modelis, sukurtais sunkiems takams ir kraštutiniamvažiavimui. Turbo Kenevo pasižymi stipriu rėmu, aukštos kokybės pakaba ir galingu varikliu.
  • Turbo Levo: Šis modelis yra vienas populiariausių elektrinių kalnų dviračių, idealus tiek pramoginiam, tiek intensyvesniam važiavimui. Turbo Levo yra žinomas dėl savo patvarumo, efektyvumo ir inovatyvių technologijų.
  • Turbo Tero: Tai universalaus naudojimo elektrinis dviratis, tinkantis tiek miesto, tiek neasfaltuotų kelių važiavimui. Turbo Tero siūlo patogumą, lankstumą ir yra puikiai pritaikytas įvairiems važiavimo stiliams.
  • Turbo Vado: Šis modelis yra sukurtas kasdieniam naudojimui, siūlydamas komfortą ir efektyvumą miesto sąlygose. Turbo Vado yra lengvai valdomas, stilingas ir turi patikimą elektrinio variklio galios palaikymą.

Specialized "SL" (Super Light) aukščiau išvardintų modelių versijos yra lengvesni elektriniai dviračiai, skirti tiems, kurie nori tradicinio dviračio važiavimo pojūčio su papildoma elektrinio variklio pagalba. Šie modeliai yra mažiau galingi nei standartiniai elektriniai dviračiai, bet pasižymi didesniu efektyvumu ir manevringumu dėl savo lengvo svorio. SL serija idealiai tinka tiems, kurie ieško subtilaus elektrinio variklio pagalbos, neprarandant dviračio lengvumo ir sportiškumo.

Vaikiški Specialized dviračiai

  • Hotwalk: Šis modelis yra balansinis dviratis, skirtas patiems mažiausiems. Hotwalk padeda vaikams pajaustivažiavimo balansą ir pagerinti koordinaciją. Tai patvarus ir saugus pirmasis balansinis dviratukas.
  • Riprock: Riprock yra vaikiškas kalnų dviratis, tinkamas nuotykiams ir žaidimams gamtoje. Jis yra patvarus, su švelnia pakaba ir vaikams pritaikytais komponentais.
  • Turbo Levo SL: Tai vaikiškas elektrinis dviratis, mažesnis ir lengvesnis nei suaugusiųjų modeliai. Turbo Levo SL suteikia vaikams galimybę lengviau įveikti kalnus ir ilgesnius atstumus.
  • Rockhopper: Tai vaikiška,populiaraus suaugusiųjų kalnų dviračio, versija. Rockhopper vaikiškam modeliui yra būdingas tvirtumas, patikimumas ir pritaikymas jaunesniems vairuotojams (129-165 cm).
  • Jett: Tai lengvas ir lankstus dviratis, sukurtas jauniesiems dviratininkams (95-156 cm). Jett yra idealus pasirinkimas mokymuisi ir tobulėjimui, suteikiantis patogumą ir saugumą važiavimo metu.

Papildomos informacijos šį modelį rasite mūsų tinklaraščio straipsnyje – Jett - Specialized dviratis augantis kartu su vaiku.

Specialized dviračių kainos

Specialized dviračių kainos priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant dviračio tipą, naudojamas medžiagas, komponentus ir technologijas. Kainos svyruoja nuo prieinamesnių modelių, skirtų pradedantiesiems ir mėgėjams, iki aukščiausios klasės, profesionaliems sportininkams skirtų dviračių.

  • Pradinė kategorija: Paprastesni, pradedantiesiems skirti modeliai - Sirrus ar Allez., Jie paprastai yra mažiau kainuoja, bet kartu ir siūlo kokybišką pradžią dviračių pasaulyje.
  • Vidurinė kategorija: Dviračiai su inovatyvesniais komponentais ir pažangesnėmis technologijomis, pavyzdžiui, kai kurie Stumpjumper ar Diverge modeliai. Šioje kategorijoje yra brangesni dviračiai, atspindintys aukštesnę kokybę ir našumą.
  • Aukščiausia kategorija: Profesionalams skirti dviračiai, įskaitant S-Works seriją ir aukščiausios klasės elektrinius dviračius, yra brangiausi dėl savo išskirtinių medžiagų, inovatyvių technologijų ir aukščiausio lygio komponentų.

Specialized taip pat siūlo įvairius priedus ir atsargines dalis, kurių kainos skiriasi atsižvelgiant į produktų kokybę ir paskirtį. Visi šie veiksniai lemia, kad Specialized dviračių kainodara yra lanksčiai pritaikoma prie skirtingų rinkos segmentų ir vartotojų poreikių, suteikiant galimybę rasti tinkamą dviratį įvairiems biudžetams.

Elektriniai Specialized dviračiai_Velonova

Augantis Specialized prekės ženklas ir dviračių mėgėjų gretos

Specialized dviračiai Lietuvoje yra itin populiarūs dėl savo aukštos kokybės, patvarumo ir inovatyvių technologijų. Lietuvoje dviračių kultūra yra sparčiai auganti ir Specialized dviračiai yra vertinami tiek miesto, tiek kalnų ar plento dviračių mėgėjų. Specialized elektriniai dviračiai, tokie kaip Turbo serijos modeliai, taip pat susilaukia didelio susidomėjimo, nes, suteikia naujas galimybes mėgautis dviračių sportu.

Galimybė įsigyti Specialized dviračius iš patikimų fizinių dviračių parduotuvių ir internetu suteikia dviratininkams galimybę pasirinkti iš plačios modelių pasiūlos, atitinkančios kiekvieno asmeninius poreikius ir važiavimo stilius. Internetu pirkti dviratį - tai misija įmanoma, nes prie kiekvieno modelio pateiktos aiškios specifikacijos ir rekomendacijos dėl ūgio. Taip pat visada galite kreiptis į Velonova dviračių profesionalus, kurie padės išsirinkti geriausią variantą. 

Velonova dviračių parduotuvei Specialized kompanija priskyrė aukščiausios kategorijos specializuotos parduotuvės tipą - Elite Store. Tai užtikrina, kad pirkėjai gaus geriausią patirtį, kompetetingus ekspertų patarimus, dviračio išbandymą vietoje ir su dviračių priežiūra susijusias paslaugas. 


 

Susiję produktai

Greitas pristatymas -21% TOP
Specialized Diverge E5 Gravel dviratis | Satin Brassy Yellow
-25%
Specialized Chisel Comp kalnų dviratis | Gloss Red Tint
Specialized P. 3 | Gloss Black Tint

Susiję straipsniai

Populiariausi dviračių gamintojai – ką reikia žinoti?

Populiariausi dviračių gamintojai – ką reikia žinoti?

Dviračių pasaulis tam tikra prasme yra panašus į automobilių. Daugybė gamintojų siūlo kokybiškus, patikimus modelius, tačiau kiekvienas gamintojas turi savo stilių ir savo braižą. Vienų stiprioji pusė – laiko patikrinta kokybė, komfortas ir maksimalus saugumas, kitų – technologijos inovacijos, lengv..