Meniu
0
Norai

Ką žinoti ir kaip išsirinkti tinkamiausią elektrinį dviratį?

Ką žinoti ir kaip išsirinkti tinkamiausią elektrinį dviratį?
2022-04-20 Gediminas Kaupas

Elektrinis dviratis – kuo skiriasi nuo motociklo?

Elektrinis dviratis, kuriame įrengtas variklis ir akumuliatorius, suteikia nedidelę pagalbą dviratininkui, minančiam pedalus. Tai nėra motociklas ar motoroleris– dviratis juda tik minant pedalus. Jei nustosite minti pedalus, variklis nustos veikti ir, priešingai – kuo daugiau minate pedalus, tuo daugiau pagalbos gaunate. Pagrindinė sąlyga visada ta pati – nenustoti minti pedalų.

Dviračio greitis yra neribojamas, o maksimalus variklio pagalba pasiekiamas greitis yra 25 km / val.

Kam skirti elektriniai dviračiai?

Vis daugiau žmonių naudoja dviratį nuvykti į darbą, ir nori atvykti nepavargę bei nesuprakaitavę. Dažnai, žmogus nori leisti laiką kartu su partneriu ar draugais, tačiau dėl ribotų fizinių galimybių nepajėgia važiuoti kartu su visais. Kartais, norisi tiesiog atsipalaiduoti, pasidžiaugti grynu oru ir gražiu kraštovaizdžiu, tačiau gydytojai rekomenduoja vengti intensyvios fizinės veiklos. Ką daryti?

Elektriniai dviračiai praverčia, kai dviratininkui reikia pagalbos tam, kad jis galėtų mėgautis važiavimu neapsipildamas prakaitu, neatiduodamas paskutinių jėgų ir nepažeidinėdamas gydytojo rekomendacijų.

Kiek ir kokios „pagalbos“ gauna dviratininkas?

Dviratininkas gali rinktis vieną iš skirtingų režimų – ekologinį, sportinį arba turbo. Ekologinis režimas yra švelni pagalba dviratininkui, kuri sunaudoja mažiausiai akumuliatoriaus energijos, sportinis režimas yra vidutinio lygio pagalba dviratininkui, ir didžiausia pagalba gaunama važiuojant turbo režimu.

Kodėl verta rinktis Specialized (JAV) elektrinius dviračius Turbo ir Turbo SL?

Specialized (JAV) yra visame pasaulyje pripažintas dviračių gamintojas, o jų gaminami elektriniai dviračiai Turbo ir Turbo SL yra laimėję daug apdovanojimų – geriausio elektrinio kalnų dviračių prekės ženklo apdovanojimą, geriausio elektrinio kalnų dviračio modelio tris metus iš eilės, dviračių sporto žurnalas Gran Fondo 2019 metais pripažino dviratį Turbo Creo SL ekspertų pasirinkimu, o Turbo Vado – vartotojų pasirinkimu.

Specialized visiems dviračių rėmams suteikia viso gyvenimo garantiją, o dviračių akumuliatoriams bei varikliams – 2 metų arba 15 000 km garantija, ir specialus aptarnavimas garantiniam laikotarpiui pasibaigus.

Kuo skiriasi Turbo ir Turbo SL?

Žyma SL reiškia Super light, arba Ypatingai lengvas. Tai yra nauja ypatingai lengvų dviračių kategorija, o tam, kad dviratis būtų kaip galima lengvesnis ir mobilesnis, čia montuojamas kur kas mažesnis variklis, turintis du kart mažesnę galią, nei įprastiniai Turbo dviračių varikliai, ir kur kas mažesnė baterija.

Mažesnė baterija reiškia mažesnį variklio dėka nuvažiuojamą atstumą. Jei planuojate leistis į ilgą kelionę ir bijote, kad akumuliatorius nenumatytu laiku išsikraus, galite įsigyti specialių priedą SL Range Extender Battery, jis prailgina akumuliatoriaus veikimo laiką net 50 procentų.

Kuris elektrinio dviračio tipas jums labiausiai tinka?

Elektrinis dviratis iš esmės yra bet kurio tipo dviratis su akumuliatoriumi ir varikliu, o renkatės jį taip pat, kaip ir paprastą dviratį. Specialized gamina visų tipų elektrinius dviračius.

Kelionėms į darbą galite rinktis miesto dviratį Turbo Como . Hibridinis dviratis Turbo Vado  skirtas važinėti tiek mieste ir gamtoje. Jei planuojate dviračiu vykti į darbą, o laisvalaikiu leistis į ekstremalias iškylas miškais ir pievomis, kur nėra takelių – rinkitės kalnų dviratį Turbo Levo. Važinėti tvarkingais užmiesčio keliais tinka plento dviratis Turbo Creo . Žmonėms, kurie gyvena užmiestyje su nepilnai sutvarkyta infrastruktūra ir kuriems tenka važinėti pačiais įvairiausiais keliais, rekomenduojamas to paties pavadinimo gravel tipo dviratis Turbo Creo .

Kiekvienu atveju, galite rinktis įprastinį arba ypatingai lengvą dviračio modelį, kuris žymimas SL (Super Light).

Kokį atstumą galima įveikti elektrinio variklio pagalba?

Su Specialized dviračiais, vienu akumuliatoriaus įkrovimu galite nuvažiuoti nuo 40 iki 180 km. Kilometrų skaičius priklauso nuo akumuliatoriaus galingumo, pasirinkto važiavimo režimo, dviratininko ūgio bei svorio, važiavimo greičio bei paviršiaus, planuojamo sustojimų skaičiaus ir kt.

Specialized (JAV) prie visų savo gaminamų elektrinių dviračių pateikia nuorodą į skaičiuoklę. Čia, suvedę minėtus duomenis, nesunkiai apskaičiuosite atstumą.

Kaip prižiūrėti elektrinį dviratį?

Elektrinis dviratis prižiūrimas taip pat, kaip ir paprastas – nepamirškite patikrinti slėgio padangose, sutepti grandinę ir reguliariai valykite. Valymui naudokite žemo slėgio sodo žarną, drėgną šluostę arba kempinę. Nesinaudokite aukšto slėgio plovykla – tai gali pažeisti sandariklius, guolius ir kitas jautrias dalis.

Prieš valydami dviratį, išjunkite sistemą. Kad jungtys būtų apsaugotos, akumuliatorių rekomenduojama palikti rėmo viduje.

Susiję produktai

Susiję straipsniai

Kaip geriau susigaudyti, ką reiškia ir kam skirtos įvairios dviračių kategorijos?

Kaip geriau susigaudyti, ką reiškia ir kam skirtos įvairios dviračių kategorijos?

Dviračiai, pagal savo paskirtį, yra skirstomi į skirtingas kategorijas – skirti sportui ir lygioms varžybų trasoms, skirti miestui ir trumpiems atstumams, kiti yra skirti bekelei ir žvyrui, dar kiti pritaikyti sudėtingoms kalnų trasoms. Atrodo, pasirinkti paprasta, tačiau realybė yra tokia – mažai k..