Meniu
0
Norai

Dviračio servisas rudenį - vieni privalumai!

Dviračio servisas rudenį - vieni privalumai!
2023-10-26 Vytautas Kaupas

Vis labiau vėstant orams ir atslenkant žiemos sezonui, svarbu pasirūpinti tinkama dviračio priežiūra. Nesvarbu, ar esate oro sąlygoms nepasiduodantis entuziastingas dviratininkas, ar važinėjate tik šiltuoju metų laiku – tinkamas dviračio servisas ir dviračio saugojimas šiuo laikotarpiu yra labai svarbūs aspektai jo ilgaamžiškumui, saugumui ir funkcionalumui.

Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime dviračio priežiūros aspektus, kad žiemos mėnesiais dviratis išlaikytų puikią būklę, o atšilus orams netektų sukti galvos norint mėgautis sklandžiu vairavimu.

Dviračių servisas po vasaros sezono: kodėl verta rinktis?

Daug žmonių dviračio servisu rūpinasi atšilus orams, prieš prasidedant važinėjimo sezonui. Tačiau jei dviračio servisu pasirūpinsite rudenį, pasibaigus intensyviam važinėjimo sezonui, vėliau sau padėkosite dėl sutaupyto laiko ir pinigų.

Štai kodėl vėlyvas ruduo – bene palankiausias metas dviračių servisui:

1. Mažesnės eilės ir meistrų užimtumas

Pavasarį dviračių servisuose įprastai būna didžiulės eilės, o meistrai – labai užimti. Tai gali reikšti, kad dviratį servise teks palikti ilgesniam laikui arba ilgiau laukti, kol atsilaisvins eilė.

Vėlyvas ruduo paprastai yra ne piko metas dviračių serviso centrams. Šiuo metu dažniausiai gausite greitesnį aptarnavimą ir atidesnį meistrų dėmesį. Taip pat galėsite daug lengviau susiplanuoti norimą laiką.

Vėlyvą rudenį atlikta techninė apžiūra užtikrins, kad nuslūgus šaltiems orams galėsite iškart leistis į pasivažinėjimus dviračiu.

2. Palankus laikas papildomiems projektams

Vėlyvas ruduo yra puikus metas papildomiems projektams: dažniausiai šiuo metu dviračiai yra naudojami rečiau, o ir dviračių serviso centrai – laisvesni. Išnaudokite tai, atnaujindami savo dviratį. Tai gali būti tiek dažymas, tiek komponentų keitimas ar kiti darbai. 

Be to, jei jūsų dviračiui reikia naujų dalių ar priedų, didesnė tikimybė, kad ne sezono metu lengviau rasite tai, ko jums reikia. Taip pat ne sezono metu įvairios dviračių dalys gali kainuoti pigiau dėl taikomų nuolaidų ar artėjančio juodojo penktadienio išpardavimų.

3. Pasirengimas žiemai

Atlikti dviračio servisą rudenį itin svarbu, jei planuojate juo važinėtis žiemą. Jei vasaros mėnesiais intensyviai važinėjote dviračiu, tikėtina, kad jis susidėvėjo – servisas padės išspręsti visas problemas, kurios galėjo atsirasti šiltojo sezono metu.

Prieš prasidedant žiemai atliekamas profesionalus dviračių servisas užtikrins, kad būtų tinkamai suteptos dviračio detalės, užtikrinta gera stabdžių ir padangų būklė. Taip būsite tikri, kad jūsų dviratis yra tinkamos būklės važinėjimui šaltomis ir drėgnomis oro sąlygomis, o jūs išliksite saugūs važinėdami slidžiais keliais.

Dviračio priežiūra žiemos metu: pagrindiniai aspektai

Net ir atlikus profesionalų dviračio servisą, rekomenduojama nepamiršti tinkamai rūpintis dviračiu žiemos sezonu – ne tik dėl dviračio būklės, bet ir savo saugumo. 

Atkreipkite dėmesį į šiuos pagrindinius aspektus, jei dviračiu važinėjate ir žiemą:

1. Reguliariai valykite ir sutepkite

Reguliariai valykite dviratį, kad pašalintumėte purvą, druską ir nešvarumus, susikaupusius nuo šlapių ir slidžių kelių. Didelį dėmesį skirkite transmisijai, rėmui ir stabdžių paviršiams. 

Taip pat naudokite žiemai skirtą tepalą grandinės ir kitų judančių dalių sutepimui, kad apsaugotumėte jas nuo neigiamos išorės poveikio ir išvengtumėte rūdžių. Beje, šaltas oras gali sustingdyti stabdžių ir pavarų lynus – nepamirškite jų reguliariai patepti specialiu tepalu.

Gali būti naudinga jautrias metalines dalis (pavyzdžiui, varžtus, veržles ar rėmą) patepti rūdis stabdančia priemone ar korozijai atspariu purškikliu, ypač, jei dviračiu važinėjate rečiau.

2. Reguliariai tikrinkite padangų slėgį ir stabdžius

Dėl šaltų oro sąlygų gali sumažėti padangų slėgis, tad svarbu jį reguliariai patikrinti, ypač, kai keičiasi orai – greit atšąla ar atšyla. Tinkamas padangų slėgis žiemą itin svarbus, kadangi užtikrina optimalų sukibimą ir geresnį valdymą esant slidiems keliams.

Įsitikinkite, kad dviračio stabdžiai gerai veikia, nes esant šlapiai ar apledėjusiai kelio dangai ypač svarbi patikima stabdymo galia. Reguliariai tikrinkite stabdžių trinkelių suvedimą, o prireikus jas sureguliuokite. Stebėkite, ar neatsiranda detalių nusidėvėjimo. 

3. Pasirūpinkite žibintais, atšvaitais ir kita apsauga

Žiemą šviesus paros metas trumpesnis, todėl labai svarbu pasirūpinti geru apšvietimu. Patikrinkite ir prireikus pakeiskite dviračio žibintus ir atšvaitus. Būtinai turėkite atsarginių baterijų akumuliatoriniams žibintams.
 

Apsvarstykite galimybę naudoti rėmo apsaugos priemones, pavyzdžiui, lipnią plėvelę ar juostą, kad apsaugotumėte savo dviračio rėmą nuo įskilimų, įbrėžimų ir kitų pažeidimų, atsirandančių dėl kelyje pasitaikančių nešvarumų ar druskos poveikio.

Dviračių skydeliai ir purvasaugiai apsaugos jus ir jūsų dviratį nuo purvo kelyje, o tai ypač svarbu važinėjant žiemą. Jie taip pat apsaugo dviratį nuo priešlaikinio susidėvėjimo.

Papildomos informacijos šia tema rasite mūsų tinklaraščio straipsnyje – dviračių priežiūra žiemą

 

Susiję produktai

Greitas pristatymas TOP
Specialized Air Tool Sport pastatoma pompa
Greitas pristatymas TOP
Squirt ilgalaikis grandinės vaškas | 120 ml
Greitas pristatymas
Lezyne Pocket Drive Pro rankinė pompa | Neo Metallic Black
Greitas pristatymas
Specialized Flash Combo žibintų komplektas

Susiję straipsniai

Tinkamas dviračių laikymas - kuo tai svarbu?

Tinkamas dviračių laikymas - kuo tai svarbu?

Norint užtikrinti dviračio ilgaamžiškumą ir funkcionalumą, labai svarbu pasirūpinti tinkamomis laikymo sąlygomis žiemos metu. Netinkamai laikant dviratį žiemos mėnesiais gali kilti įvairių problemų, įskaitant rūdžių susidarymą, koroziją ir kitus pažeidimus ar gedimus. Tinkamo laikymo svarba ypač akt..

Dviračio priežiūra žiemą – ką reikia žinoti?

Dviračio priežiūra žiemą – ką reikia žinoti?

Šiandien, dviratis tampa vis populiaresnis, ir kasmet vis daugiau žmonių ryžtasi neatsisakyti šios veiklos net ir žiemą. Priežastis paprasta – kasmet tobulėja technologijos, atsiranda naujos apsaugos priemonės, kurios leidžia jaustis saugiau net ir važiuojant žiemos keliais – o svarbiausia, žinoma, ..

Ką reikia žinoti apie dviračių priežiūrą?

Ką reikia žinoti apie dviračių priežiūrą?

Dviratis, kaip ir automobilis, reikalauja priežiūros, tuo labiau, kad geras, kokybiškas, specialiai jums ir jūsų poreikiams pritaikytas dviratis yra nemaža investicija. Į ką reikia atkreipti dėmesį, kad dviratis tarnautų kaip galima ilgiau? Iš esmės yra tie patys dalykai, į kuriuos reikia atkreipti ..