Meniu
0
Norai

Visada švari gertuvė ir gaivus vanduo? Su Purist Technology, tai tapo įmanoma

Visada švari gertuvė ir gaivus vanduo? Su Purist Technology, tai tapo įmanoma
2023-03-02 Viktorija Kaupienė

Daugelis dviratininkų žino – laikas nuo laiko, gertuvėje pajuntamas nemalonus vandens poskonis. Ką daryti? Vieni puola šveisti gertuvę buteliams skirtu šepečiu, kiti kaltina plastiką, esą, jis suteikia nemalonų poskonį, dar kiti puola ieškoti naujos gertuvės. Kaip yra iš tiesų, dėl ko šis poskonis atsiranda? Kaip jo išvengti? Ir – įdomiausia dalis – kokius inovatyvius sprendimus pritaikė kompanija Specialized, kad vanduo gertuvėje visada išliktų gaivus?

 

Kas kaltas dėl nemalonaus poskonio?

Nemalonus poskonis gali atsirasti bet kokiose, tiek plieninėse, tiek plastikinėse gertuvėse. Ant gertuvės sienelių kaupiasi įvairios apnašos – nusėda kalkės, smulkūs nešvarumai, paprastai, gertuvė po plovimo nėra steriliai išvaloma, čia lieka ir dauginasi įvairūs mikroorganizmai. Net geriamas vanduo nėra sterilus, o ką kalbėti, jei važiuodami gaivinatės mineraliniu vandeniu, izotoniniu gėrimu arba šalta arbata.

Paskui, vieną dieną pajuntate nemalonų poskonį. Neskubėkite kaltinti savęs – gertuvę, dėl jos ypatingos formos, kur kas sunkiau palaikyti švarią, nei, pvz. mėgstamą kavos puodelį, o apnašų ant vidinių gertuvės sienelių paprasčiausiai nematome.

Ką daryti, norint šio poskonio išvengti? Galima dažniau šveisti šepečiu, plauti indaplove, tačiau yra ir paprastesnis sprendimas – gertuvės  iš Specialized , pagamintos naudojant taip vadinamą purist technology, imituojančią lotoso lapų principą.

 

Ką reiškia „lotoso lapų principas“?

Ar žinote, kodėl lotoso žiedas laikomas švaros ir tyrumo simboliu? Dėl specifinės lotoso lapų struktūros, ant jo nelimpa joks purvas, todėl lotosas visada išlieka švarus – bet kokiomis aplinkybėmis. Norite pamatyti, kaip tai atrodo? Galite pasižiūrėti čia https://www.specializedwaterbottles.com/purist-technology

Įdomiausia tai, lotosas nėra tyrų vandenų gėlė – jis auga būtent drumzliname, purviname vandenyje. Įsivaizduokite, kokį įspūdį žmonėms padarydavo, kai iš purvino vandens iškildavo ir prasiskleisdavo akinamo baltumo lotoso žiedas? Senais laikais, žmonėms tai atrodė sunkiai paaiškinama, o lotosas buvo laikomas tiesiog šventu. Vėliau buvo nustatyta, kad lotoso žiedo lapai pasižymi ypatinga paviršiaus struktūra – prie jų tiesiog nelimpa joks purvas. Nei dulkės, nei purvas, nei augalų likučiai, nei dumbliai, niekas.

Kompanija Specialized (JAV) nusprendė pritaikyti lotoso lapų principą dviratininkams skirtų gertuvių gamyboje, iš čia kilo taip vadinama purist technology – tyrumo ir švarumo technologija.

 

Purist technology – kodėl verta rinktis tokią gertuvę?

Specialized sukūrė tokį plastiko paviršių, kuris idealiai atkartoja lotoso lapų struktūrą. Tai ir yra purist technology esmė – gertuvės vidinės sienelės padengiamos specialia amorfinio silicio dioksido danga, kuri apsaugo nuo dėmių ar nuosėdų susidarymo, taip pat padeda išsaugoti gėlo vandens skonį karštomis vasaros dienomis – vanduo iš gertuvės bus toks pat, kaip iš švarios stiklinės.

Dviračių ekspertai iš Bike Radar nusprendė patikrinti, ar prie gertuvės sienelių išties nelimpa jokie nešvarumai. Buvo eksperimentuojama su pomidorų padažu ir netgi su vištienos curry – nei vienas iš šių produktų nepaliko jokio pėdsako. Bike Radar nuosprendis – gertuvės, galima sakyti, tobulos.

Taigi, daugiau jokių dėmių, jokio pelėsio ar užsistovėjusio vandens skonio, jokių nemalonių kvapų. Ir, svarbiausia – jokio šveitimo šepečiu. Specialized primena, kad intensyvus paviršiaus šveitimas ne tik nereikalingas, bet ir nepageidautinas – smarkiai šveisdami, galite pažeisti ypatingą šio paviršiaus struktūrą. Tiesiog išplaukite ir palikite išdžiūti – viskas labai paprasta.

 

Purist iš Specialized – ne tik funkcionalumas, bet ir jūsų individualus stilius

Dar vienas pozityvus dalykas – Specialized Purist gertuvių serija tikrai nemaža. Čia galite rasti įvairių spalvų, įvairaus dizaino ir skirtingos talpos gertuvių. Jums nereikės rinktis „mažesnio blogio“ – žinote, kaip būna, kai tenka rinktis iš keleto skirtingų modelių ar dviejų spalvų – čia, tikrai išsirinksite sau patinkančią gertuvę, kuri atspindi jūsų stilių, jūsų gyvenimo būdą ir jūsų asmenybę.

Apie kitas, inovatyvias gertuvių technologijas - skaitykite čia

Čia rasite aktualios informacijos ir apie kitus dviračio aksesuarus

Susiję produktai

Greitas pristatymas
Specialized Purist Fixy gertuvė 650 ml | Driven Moss
Greitas pristatymas
Specialized Purist WaterGate gertuvė 750 ml | Revel Smoke
Greitas pristatymas
Specialized Purist Hydroflo Fixy gertuvė 680 ml | Twisted Trans
Greitas pristatymas
Specialized Purist Fixy gertuvė 770 ml | Team Red

Susiję straipsniai

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviračio priedai ir aksesuarai – ką žinoti ir kaip pasirinkti?

Dviratis yra puiki priemonė tiek sportui, tiek susisiekimui – lengvas, manevringas, neužima daug vietos. Tačiau dviračių savininkams kyla klausimų, kaip užtikrinti maksimalų savo ar kartu keliaujančio vaiko saugumą, kur susidėti kartu vežamus daiktus, kaip apsaugoti patį dviratį nuo vagystės ir kt. ..

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Akiniai dviratininkams – daugiau nei aksesuaras

Važiuojant dviračiu, tinkamai parinkti dviratininko akiniai gali apsaugoti jus nuo daugybės dalykų – pradedant paraudusiomis, dulkių ir vėjo suerzintomis akimis, smulkių šakų subraižyta akių sritimi, baigiant eismo įvykiu prasto matomumo sąlygomis bei fiziniais sužeidimais. Kodėl dviratininkams neti..